U bevindt zich hier: Home > Actueel > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

vlag gemeente kaag en braassem

 

 • De bekendmakingen van 19 juli over uw buurt staan online

  (19-07-2017)

  Iedere week publiceren we de officiële bekendmakingen op www.Overheid.nl. Officiële bekendmakingen zijn publicaties over een besluit of gebeurtenis die voor u van belang kunnen zijn. Voorbeelden van bekendmakingen zijn vergunningen, bestemmingsplannen en ontheffingen. 

  Bekendmakingen over uw buurt op Overheid.nl

 • Participatie nieuwe gemeentewebsite; denkt u mee?

  (19-07-2017)

  De gemeente is gestart met het ontwikkelen van een nieuwe website. We vinden het belangrijk dat de nieuwe website zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van onze inwoners. Daarom hebben we in de ontwikkeling van de website een aantal stappen ingebouwd waarop u mee kunt denken en doen.

 • Vóór 1 augustus iemand voordragen voor een lintje

  (18-07-2017)

  Op 26 april 2018 is er weer Lintjesregen! Kent u iemand die een Koninklijke Onderscheiding verdient? Draag deze persoon dan voor en doe uiterlijk 1 augustus 2017 een aanvraag bij de burgemeester. Er moet sprake zijn van bijzondere verdiensten en belang voor de samenleving, voor een langere periode.

 • Jaarverslag Kaag en Braassem in online applicatie

  (17-07-2017)

  Met trots presenteert de gemeente Kaag en Braassem na de digitale programmabegroting ook de eerste digitale jaarrekening. Al enige jaren zijn we bezig om onze financiële stukken overzichtelijker, toegankelijker en leesbaarder te maken. Voorheen werden dit soort documenten aangeboden in de vorm van een dik boek. Maar nu kunnen wij onze jaarrekening dus ook via een webapplicatie aan inwoners, bedrijven andere geïnteresseerden aanbieden. U kunt de digitale jaarrekening bekijken via www.jaarrekening-kaagenbraassem.nl.

 • Taxussnoeisel inleveren bij de gemeente

  (14-07-2017)

  Heeft u Taxus Baccata in uw tuin staan en gaat u die binnenkort snoeien? Lever dan uw snoeiafval in bij de gemeentewerf. In jonge twijgen zit een belangrijke grondstof die wordt gebruikt voor chemotherapieën (baccatine). Met het inleveren van taxussnoeisel draagt u bij aan de behandeling tegen kanker. #Snoeihardtegenkanker vanuit uw eigen tuin!

 • Aanvraag elektrische laadpaal opengesteld

  (13-07-2017)

  In Kaag en Braassem staat duurzaamheid hoog op de agenda. Het college heeft daarom besloten om aan te sluiten bij de concessie van 17 samenwerkende gemeenten in Zuid-Holland, die door de gemeente Rotterdam wordt geleid. Daarmee worden mogelijkheden gecreëerd voor inwoners om een aanvraag te doen voor een oplaadpaal voor een elektrische auto in de openbare ruimte.

 • Bijenhotel geopend

  (13-07-2017)

  Vanmorgen opende wethouder Herman Haarman, samen met Corrie Uljee van Stichting Groen Licht het bijenhotel in het parkje Westeinde/Veenderveld in Roelofarendsveen.

 • Wijziging procedure seniorenwoningen Saskia van Uylenburchlaan, Oude wetering

  (28-06-2017)

  De woningen Saskia van Uylenburchlaan 5 t/m 79 staan van oudsher bekend als ‘aanleunwoningen’. Eigenlijk zijn het gewone seniorenwoningen, net als de woningen in bijvoorbeeld de Gogherweide. Omdat de woningen naast het zorgcomplex liggen, zijn ze natuurlijk wel bij uitstek geschikt voor ouderen met een zorgbehoefte. Daarom was een bijzondere toewijzingsprocedure voor deze woningen van toepassing. De aparte wachtlijst past echter niet binnen de kaders van de regionale huisvestingsverordening en voldoet bovendien niet aan de wens van gemeente en corporatie om transparant te werken.

 • Textiel inzameling

  (27-06-2017)

  Er verdwijnt nog veel textiel in de vuilnisbak, wat uiteindelijk wordt verbrand. Veel van dit textiel is nog herdraagbaar als kleding of herbruikbaar als grondstof voor nieuw textiel. Dankzij nieuwe recyclingmethoden kunt u alle textiel apart inleveren, ook als het versleten of kapot is. Wel zo goed voor het milieu.

 • Containers naar binnen!

  (02-06-2017)

  Op de dagen dat vuilnis opgehaald wordt is het logisch dat uw vuilcontainer buiten staat. Maar op andere dagen willen we graag dat de containers van de straat af zijn. Omdat we merken dat er toch veel mensen zijn die dat vergeten, steken we een helpend handje toe. Zeker om te voorkomen dat er boetes uitgedeeld worden. Als u een grote oranje-gele sticker op uw container treft, dan bent u erop attent gemaakt dat uw container nog op de openbare weg stond op een moment dat er geen vuilnis-ophaaldag is.
   

 • Kroonringen voor plastic afvalzakken

  (04-05-2017)

  De gemeente Kaag en Braassem zamelt huishoudelijk kunststof afval in met speciale afvalzakken. Om de inzameling te verbeteren, is het mogelijk om een zogenoemde kroonring aan te vragen. Kroonringen zijn ringen die aan (lantaarn)palen bevestigd worden om zakken met plastic afval aan op te hangen. Een ring heeft meerdere knoppen om de plastic zakken aan op te hangen. Aan elke knop is plaats voor meerdere zakken. Dit voorkomt het wegwaaien van de zakken. De praktijk leert dat dit bijdraagt aan een meer opgeruimde wijk. 

 • Zwerfvuilopruimacties in 2017

  (24-02-2017)

  Help ook dit jaar weer mee aan een schone gemeente en doe mee aan de zwerfvuilacties van stichting Groen Licht.. De acties zijn op de zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur. Bij de uitdeelpunten kunt u prikstokken en vuilniszakken halen.

 • Doet u ook mee met Burgernet?

  (03-11-2016)

  Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, politie en gemeente om Nederland veiliger te maken. Via Burgernet kunnen de gemeente en politie hulp vragen aan inwoners.  Het doel is om meer ogen op straat te hebben, en zo daders of vermiste personen sneller te kunnen vinden. Ruim 1000 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem hebben zich aangemeld. Meer hulp is altijd nodig, doet u ook mee? Meld u vandaag nog aan via www.burgernet.nl

Archief