U bevindt zich hier: Home > Actueel > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

vlag gemeente kaag en braassem

 

 • Camera-auto's van Cyclomedia in Kaag en Braassem

  (24-02-2017)

  In de maanden maart en april worden in Kaag en Braassem foto’s gemaakt door CycloMedia. Met speciaal uitgeruste voertuigen maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg. Door de gemeente is aan Cyclomedia ontheffing verleend om te mogen rijden op voet- en fietspaden met een motorvoertuig. Deze ontheffing is voor 5 jaar verleend.

 • Aanmelden ontwerpwedstrijd voor rotonde gesloten

  (23-02-2017)

  Zes aanmeldingen zijn er binnengekomen voor het ontwerpen van de rotonde bij de A4 en bedrijventerrein Veenderveld in Roelofarendsveen. Uiteindelijk gaan drie bedrijven aan de slag met een ontwerp. Dit ontwerp kunnen zij voor 17 maart indienen. Daarna kiezen we het ontwerp dat het beste past en kan worden gerealiseerd.

 • Gemeente wil tarief snelvaarvergunning verlagen

  (23-02-2017)

  Wie sneller dan 12 kilometer per uur wil varen op het Braassemermeer betaalt binnenkort 275 euro voor een ontheffing voor snelvaren. Dat stelt het college voor aan de gemeenteraad. Eerder kostte een snelvaarvergunning voor een jaar 690,80 euro. Op 13 maart bespreekt de gemeenteraad het collegevoorstel tijdens de beeldvormende raadsavond.

 • Gemeentelijke belastingaanslag 2017

  (22-02-2017)

  In februari verstuurt de gemeente de belastingaanslagen. U ontvangt een belastingaanslag als u belastingplichtig bent voor één of enkele gemeentelijke heffingen. Gemeentelijke belastingen zijn: onroerende zaakbelasting (OZB),  afvalstoffenheffing, rioolheffing en forensenbelasting. 

 • De bekendmakingen van 22 februari staan online

  (22-02-2017)

  Iedere week publiceren we de officiële bekendmakingen op www.Overheid.nl. Officiële bekendmakingen zijn publicaties over een besluit of gebeurtenis die voor u van belang kunnen zijn. Voorbeelden van bekendmakingen zijn vergunningen, bestemmingsplannen en ontheffingen. 

  Bekendmakingen over uw buurt op Overheid.nl

 • Varkenshouderij Woubrugge mag verhuizen

  (21-02-2017)

  De varkenshouderij op de A. de Graaflaan in Woubrugge mag verhuizen. Dat heeft de gemeenteraad besloten tijdens de raadsavond op 20 februari 2017. Varkenshouder Kroes is al enige tijd van plan te verhuizen vanuit het dorp naar de Kruisweg in de polder. Het is aan de varkenshouder of hij zijn plannen doorzet. 

 • Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart

  (21-02-2017)

  Op woensdag 15 maart kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. De stempas ontvangt u uiterlijk 2 weken voor de verkiezingsdag op uw (woon)adres.  

 • In maart start Traject omgevingsparticipatie (TOP) voor extra sociale woningbouw

  (17-02-2017)

  Op 17 januari heeft het college het besluit genomen om de TOP-trajecten op te starten voor de locaties in Woubrugge (Van Egmond), Leimuiden (Connexxionterrein) en Roelofarendsveen (Schoolbaan).

 • Afval anders in 2018

  (16-02-2017)

  Van PET-flessen worden fleecetruien gemaakt en van papier nieuwe kranten. Eigenlijk is afval geen afval, maar een waardevolle grondstof. Door het goed scheiden van afval besparen we dus op nieuwe grondstoffen.

 • Alcohol onder jongeren blijft aandachtspunt voor handhavers

  (09-02-2017)

  Een blikje oprapen en in de prullenbak gooien, elkaar af en toe eens een compliment geven en rekening houden met elkaar. In Kaag en Braassem zijn we goed op weg met elkaar, toch blijven er situaties waarin meer nodig is dan elkaar aanspreken of het goede voorbeeld geven. In 2016 kregen de twee Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa) 578 meldingen van inwoners over dit soort situaties. Daarnaast werden er 40 bekeuringen uitgedeeld aan te jonge alcoholgebruikers. Dat blijkt uit het jaarverslag 2016.

 • Campagne voor snel internet in buitengebied

  (08-02-2017)

  Snel internet in het buitengebied van Kaag en Braassem kan binnen 1 tot 2 jaar een feit zijn. Voorwaarde is dat minimaal 60 procent van de bewoners in het buitengebied aangeeft snel internet te willen gebruiken. Om dit te bereiken is er een campagne gestart waarin inwoners als ambassadeurs optreden. Interesse in sneller internet? Aanmelden kan via www.kaagenbraassem.snelinternetbuitengebied.nl

 • Licht zet inbrekers in het zicht

  (31-01-2017)

  Omdat het ’s avonds vroeg donker is, neemt de kans op woninginbraak toe. Kijk daarom eens goed naar uw eigen huis. Zijn er plekken waar het zicht slecht is, zoals een raam met een grote struik ervoor of een niet verlicht portiek of voorportaal? U maakt het inbrekers lastiger met verlichting in en om uw woning.  

 • Blik, drinkverpakkingen en plastic in 1 zak

  (30-01-2017)

  Naast drinkverpakkingen en plastic verpakkingen mag sinds 1 januari blik ook bij het plastic afval worden ingezameld. Blik is beter te recyclen als het samen met het plastic wordt opgehaald. Met het recyclen van blik besparen we ontzettend veel energie (95%) dat nodig is voor het maken van nieuw aluminium en nog eens 70% energie bij de productie van staal. 

 • Actie: Korting op het isoleren van uw woning

  (09-12-2016)

  Energie besparen doe je NU! Zo luidt de slogan van de isolatiecampagne van de Rijksoverheid. Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket speelt daarop in met een kortingsactie voor woningbezitters. 

 • Alcohol controles door mysterykids

  (07-12-2016)

  Eigenaren/bestuurders van cafés, sportverenigingen en andere jeugdgevoelige alcoholverstrekkers die deelnemen aan het horecaconvenant, worden de komende maanden bezocht door zogenoemde mysterykids. Deze minderjarige jongeren controleren of de regels rondom het verstrekken van alcohol worden nageleefd. De deelnemers hopen met hun deelname aan het convenant het alcoholprobleem onder de jeugd aan te pakken.

 • Strooiroutes op www.kaagenbraassem.nl/gladheid

  (08-11-2016)

  Bij voorspelde gladheid wordt preventief gestrooid. Dat wil zeggen dat er al gestrooid wordt voordat de wegen echt glad zijn. Een overzicht van de straten vind u bij www.kaagenbraassem.nl/gladheid

 • Doet u ook mee met Burgernet?

  (03-11-2016)

  Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, politie en gemeente om Nederland veiliger te maken. Via Burgernet kunnen de gemeente en politie hulp vragen aan inwoners.  Het doel is om meer ogen op straat te hebben, en zo daders of vermiste personen sneller te kunnen vinden. Ruim 1000 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem hebben zich aangemeld. Meer hulp is altijd nodig, doet u ook mee? Meld u vandaag nog aan via www.burgernet.nl

Archief