U bevindt zich hier: Home > Actueel > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

vlag gemeente kaag en braassem

 

 • Vervangen banken langs recreatieve routes

  (15-11-2017)

  In onze gemeente staan verschillende soorten bankjes en picknicksets, ook wel straatmeubilair genoemd. Langs de recreatieve routes staan een aantal bankjes die toe zijn aan een onderhoudsbeurt.

 • Kerstborrel gemeente op dinsdag 19 december

  (14-11-2017)

  Dit jaar organiseert de gemeente een kerstborrel in plaats van een nieuwjaarsreceptie. Op dinsdag 19 december a.s. bent u vanaf 19.30 uur van harte welkom op het gemeentehuis.

 • Geslaagde wijkaanpak energiebesparing in Roelofarendsveen-Noord

  (09-11-2017)

  De afgelopen maanden is de gemeente Kaag en Braassem aan de slag gegaan met een ‘wijkaanpak energiebesparing en comfortabel wonen’ in Roelofarendsveen-Noord. Veel woningen uit deze wijk zijn gebouwd voor het jaar 1975, wat betekent dat deze over het algemeen slecht geïsoleerd zijn en onnodig veel energie gebruiken. Onafhankelijke adviseurs van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket hebben de energiebesparingskansen van de meest voorkomende woningtypen in kaart gebracht door de woningopnames die zij hebben uitgevoerd.

 • Programmabegroting 2018 vastgesteld

  (09-11-2017)

  Tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 6 november is de Programmabegroting 2018 vastgesteld. Met deze vastgestelde Programmabegroting 2018 komen de middelen beschikbaar die nodig zijn voor de door de gemeente uit te voeren taken in 2018.

  De begroting is digitaal te bekijken via www.begroting-kaagenbraassem.nl.

 • Update MRSV gereed; dank voor uw inbreng!

  (09-11-2017)

  Daar is hij dan. De update van de MRSVde Maatschappelijk Ruimtelijke Stuctuurvisie. Inclusief de bijgewerkte dorpsperspectieven. 

 • Regionale woonagenda 2017 ter inzage

  (06-11-2017)

  Het aantal inwoners en huishoudens in Holland Rijnland neemt nog steeds toe. Daarnaast verandert de leeftijd en samenstelling van de bevolking door vergrijzing en steeds kleinere gezinnen.

 • Nomineer uw vrijwilliger voor de vrijwilligersverkiezing

  (02-11-2017)

  Kent u iemand die bijdraagt aan het welzijn van een buur, familielid, een vereniging of een heel dorp? Nomineer hem of haar dan voor de verkiezing van de Vrijwilliger van het jaar. U heeft tot 28 november de tijd. Het is dit jaar ook mogelijk om een inwonersinitiatief dat u van harte steunt te nomineren. De initiatieven komen in de categorie Vrijwilligersorganisatie van het jaar.

 • Kroonringen voor plastic afvalzakken

  (04-05-2017)

  De gemeente Kaag en Braassem zamelt huishoudelijk kunststof afval in met speciale afvalzakken. Om de inzameling te verbeteren, is het mogelijk om een zogenoemde kroonring aan te vragen. Kroonringen zijn ringen die aan (lantaarn)palen bevestigd worden om zakken met plastic afval aan op te hangen. Een ring heeft meerdere knoppen om de plastic zakken aan op te hangen. Aan elke knop is plaats voor meerdere zakken. Dit voorkomt het wegwaaien van de zakken. De praktijk leert dat dit bijdraagt aan een meer opgeruimde wijk. 

Archief