U bevindt zich hier: Home > Actueel > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

vlag gemeente kaag en braassem

 

 • De bekendmakingen van 24 mei staan online

  (24-05-2017)

  Iedere week publiceren we de officiële bekendmakingen op www.Overheid.nl. Officiële bekendmakingen zijn publicaties over een besluit of gebeurtenis die voor u van belang kunnen zijn. Voorbeelden van bekendmakingen zijn vergunningen, bestemmingsplannen en ontheffingen. 

  Bekendmakingen over uw buurt op Overheid.nl

 • Openingstijden en afvalinzameling rondom feestdagen

  (24-05-2017)

  Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) en 5 juni (Tweede Pinksterdag) zijn het gemeentehuis en de gemeentewerf gesloten. Ook wordt er op Tweede Pinksterdag geen afval opgehaald. In plaats daarvan wordt het restafval op zaterdag 10 juni 2017 ingezameld.

 • Informatiebijeenkomsten Afval Anders

  (23-05-2017)

  Afgelopen week ontvingen de bewoners van de gemeente Kaag en Braassem een nieuwsbrief over de invoering van Diftar, het systeem waarmee we afval anders gaan inzamelen in onze gemeente. Op verschillende avonden bent u welkom bij een inloopavond waar u uw vragen over het nieuwe systeem van afvalverwerking kunt stellen.

 • Besluitvormende raad over De Alkeburcht verplaatst van 24 naar 29 mei 2017

  (23-05-2017)

  Op 17 mei heeft het presidium/agendacommissie van de gemeenteraad in goed overleg besloten dat de besluitvormende raad over het onderwerp De Alkeburcht wordt verplaatst van woensdag 24 mei naar maandag 29 mei aanstaande. 

 • Kroonringen voor plastic afvalzakken

  (04-05-2017)

  De gemeente Kaag en Braassem zamelt huishoudelijk kunststof afval in met speciale afvalzakken. Om de inzameling te verbeteren, is het mogelijk om een zogenoemde kroonring aan te vragen. Kroonringen zijn ringen die aan (lantaarn)palen bevestigd worden om zakken met plastic afval aan op te hangen. Een ring heeft meerdere knoppen om de plastic zakken aan op te hangen. Aan elke knop is plaats voor meerdere zakken. Dit voorkomt het wegwaaien van de zakken. De praktijk leert dat dit bijdraagt aan een meer opgeruimde wijk. De gemeente plaatst de ringen vanaf 1 juni.

 • Informatie over De Alkeburcht

  (03-05-2017)

  De discussie over het al dan niet open houden van De Alkeburcht wordt op vele platformen gevoerd. En terecht, iedereen mag voor zijn of haar eigen belang opkomen.

 • Plan van aanpak geluidsmaatregelen HSL gepresenteerd aan gemeenten

  (21-04-2017)

  ProRail bekijkt momenteel welke geluidsschermen het langs de route van de HSL kan plaatsen en hoe de schermen kunnen worden geplaatst. Hierover heeft ProRail op 29 maart jl overleg gehad met de gemeenten langs de HSL waar de geluidsmaatregelen gepland staan.

 • Onderhoud Kaagbaan Schiphol leidt tot geluidshinder elders

  (10-03-2017)

  Van 18 maart tot 13 juni wordt er groot onderhoud verricht aan de Kaagbaan op Schiphol. De luchthaven zal dan gebruik maken van andere banen en waarschuwt dat dit  op andere plekken geluidshinder geeft. 

 • Zwerfvuilopruimacties in 2017

  (24-02-2017)

  Help ook dit jaar weer mee aan een schone gemeente en doe mee aan de zwerfvuilacties van stichting Groen Licht.. De acties zijn op de zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur. Bij de uitdeelpunten kunt u prikstokken en vuilniszakken halen.

 • Doet u ook mee met Burgernet?

  (03-11-2016)

  Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, politie en gemeente om Nederland veiliger te maken. Via Burgernet kunnen de gemeente en politie hulp vragen aan inwoners.  Het doel is om meer ogen op straat te hebben, en zo daders of vermiste personen sneller te kunnen vinden. Ruim 1000 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem hebben zich aangemeld. Meer hulp is altijd nodig, doet u ook mee? Meld u vandaag nog aan via www.burgernet.nl

Archief