U bevindt zich hier: Home > Actueel > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

vlag gemeente kaag en braassem

 

 • Gratis compost op 23, 24 en 25 maart

  (21-03-2017)

  Dit jaar wordt in Kaag en Braassem weer de compostactie gehouden. U kunt gratis compost afhalen bij het afvalbrengstation Veenderveld op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 maart. Dit presentje wordt u als inwoner van Kaag en Braassem aangeboden omdat u het gft-afval gescheiden inlevert. Van gft-afval wordt onder andere compost gemaakt. 

 • Afval anders in 2018

  (21-03-2017)

  Van PET-flessen worden fleecetruien gemaakt en van papier nieuwe kranten. Eigenlijk is afval geen afval, maar een waardevolle grondstof. Door het goed scheiden van afval besparen we dus op nieuwe grondstoffen.

 • Grondgebied gemeente Kaag en Braassem digitaal in kaart

  (20-03-2017)

  Het grondgebied van de gemeente Kaag en Braassem is sinds kort opgenomen in de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). De BGT is een digitale kaart van Nederland waarmee alle overheidsinstanties werken. De kaart is voor iedereen digitaal te raadplegen via de website ‘Publieke Dienstverlening Op de Kaart’: www.pdok.nl

 • Aanmelden voor snel internet voor 30 april

  (20-03-2017)

  In de buitengebieden van de gemeente is er nog geen snel internet. De gemeente heeft het bedrijf DICO Snel Internet Buitengebied gevraagd te inventariseren of inwoners en bedrijven in deze gebieden behoefte hebben aan een snelle internetverbinding. 

 • Resultaten onderzoek Woon- en IDfraude gemeente Kaag en Braassem

  (16-03-2017)

  Kent u uw buren? Alle inwoners van de gemeente Kaag en Braassem horen met hun huidige woonadres geregistreerd te staan in de Basisregistratie personen (BRP). Om fraude op dit vlak tegen te gaan is de gemeente vorig jaar een onderzoek gestart onder het motto ‘Kent u uw buren?’ Het onderzoek leidde in 2016 tot 37 correcties in de BRP. In totaal zijn 44 adressen onderzocht, bij 29 was er sprake van fraude. Dit blijkt uit het jaarverslag  BRP-fraude.

 • Voorlopige uitslagen Tweede Kamerverkiezingen

  (15-03-2017)

  De voorlopige uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Kaag en Braassem zijn bekend. De vier grootste partijen in de gemeente Kaag en Braassem zijn 1. VVD, 2.CDA, 3.PVV en op 4 D66. Met een opkomstpercentage van 86,9% hebben veel inwoners op 15 maart gebruikgemaakt van hun stemrecht.

 • Onderhoud Kaagbaan Schiphol leidt tot geluidshinder elders

  (10-03-2017)

  Van 18 maart tot 13 juni wordt er groot onderhoud verricht aan de Kaagbaan op Schiphol. De luchthaven zal dan gebruik maken van andere banen en waarschuwt dat dit  op andere plekken geluidshinder geeft. 

 • Wacht met aanvragen snelvaarvergunning

  (08-03-2017)

  Watersporters die een ontheffing voor snelvaren willen aanvragen kunnen het beste wachten totdat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over het wel of niet verlagen van het tarief voor deze vergunning. Op 24 mei  neemt de raad een besluit over het definitieve tarief.

 • Gratis energiescan voor inwoners

  (02-03-2017)

  Via de website www.Energiescan.nu kunt u een gratis energiescan voor uw woning aanvragen. Met deze scan krijgt u inzicht in de manieren waarop u energie kunt besparen en wat deze besparing uiteindelijk oplevert. Na het invullen van de scan op www.Energiescan.nu, ontvangt u binnen 3 werkdagen een compleet rapport. 

 • Regionale agenda omgevingsvisie ‘Hart van Holland’ ter inzage

  (28-02-2017)

  De gemeente Kaag en Braassem maakt deel uit van de stuurgroep ‘Hart van Holland’. In deze stuurgroep zijn 10 gemeenten uit onze regio, samen met burgers, bedrijven en instellingen, aan de slag met een gezamenlijke visie op de toekomst. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling naar de omgevingswet, die in 2019 in werking treedt.  

 • Zwerfvuilopruimacties in 2017

  (24-02-2017)

  Help ook dit jaar weer mee aan een schone gemeente en doe mee aan de zwerfvuilacties van stichting Groen Licht.. De acties zijn op de zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur. Bij de uitdeelpunten kunt u prikstokken en vuilniszakken halen.

 • Camera-auto's van Cyclomedia in Kaag en Braassem

  (24-02-2017)

  In de maanden maart en april worden in Kaag en Braassem foto’s gemaakt door CycloMedia. Met speciaal uitgeruste voertuigen maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg. Door de gemeente is aan Cyclomedia ontheffing verleend om te mogen rijden op voet- en fietspaden met een motorvoertuig. Deze ontheffing is voor 5 jaar verleend.

 • Campagne voor snel internet in buitengebied

  (08-02-2017)

  Snel internet in het buitengebied van Kaag en Braassem kan binnen 1 tot 2 jaar een feit zijn. Voorwaarde is dat minimaal 60 procent van de bewoners in het buitengebied aangeeft snel internet te willen gebruiken. Om dit te bereiken is er een campagne gestart waarin inwoners als ambassadeurs optreden. Interesse in sneller internet? Aanmelden kan via www.kaagenbraassem.snelinternetbuitengebied.nl

 • Actie: Korting op het isoleren van uw woning

  (09-12-2016)

  Energie besparen doe je NU! Zo luidt de slogan van de isolatiecampagne van de Rijksoverheid. Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket speelt daarop in met een kortingsactie voor woningbezitters. 

 • Doet u ook mee met Burgernet?

  (03-11-2016)

  Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, politie en gemeente om Nederland veiliger te maken. Via Burgernet kunnen de gemeente en politie hulp vragen aan inwoners.  Het doel is om meer ogen op straat te hebben, en zo daders of vermiste personen sneller te kunnen vinden. Ruim 1000 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem hebben zich aangemeld. Meer hulp is altijd nodig, doet u ook mee? Meld u vandaag nog aan via www.burgernet.nl

Archief