U bevindt zich hier: Home > Digitaal Loket > Direct online regelen

Direct online regelen

Bij de gemeente kunt u veel producten ook digitaal aan vragen. Dat bespaart u een bezoek aan het gemeentehuis. Zo kunt u online uw verhuizing doorgeven, een uittreksel burgerlijke stand aanvragen en een melding doen via het overzicht van alle onderwerpen.

Logo van DigiD

Voor een aantal formulieren is uw DigiD verplicht zodat we uw identiteit kunnen controleren. Het voordeel van een formulier invullen met DigiD is dat al uw gegevens reeds zijn ingevuld. Uw DigiD vraagt u aan via DigiD aan.

Voor meer inhoudelijke uitleg en informatie kunt u terecht in onze producten- en dienstencatalogus. Bij formulieren die betaald moeten worden, heeft u een online betaalmogelijkheid. Zodra uw betaling binnen is, handelen wij uw aanvraag af.

Als er kosten zijn, staat dit duidelijk op het digitale aanvraagformulier. U kunt veilig betalen met uw creditcard of via iDEAL. Met iDEAL kunt u direct betalen in uw vertrouwde internet betaalomgeving van uw eigen bank, op basis van de specifieke beveiligingsmethodes van uw bank. Zodra uw betaling binnen is, handelen wij uw aanvraag af.

De formulieren met PDF erachter kunt u uitprinten, invullen en dan opsturen.

Digitale formulieren zonder DigiD

Te betalen digitale formulieren met DigiDLogo van DigiD

Te betalen digitale formulieren zonder DigiD

Gratis digitale formulieren met DigiDWebsite van DigiD

 • Attestatie de Vita t.b.v. het pensioenfonds (Bewijs van in leven zijn)
  Dit is een verklaring waaruit blijkt dat u in leven bent. Als u het bewijs nodig heeft voor uw pensioenfonds is dit kosteloos. U moet in dit geval wel de brief van het pensioenfonds aan de gemeente meesturen.
 • Automatische incasso aanvragen
  Aanvragen, wijzigen of beƫindigen van een automatische incasso voor het betalen van de afvalstoffenheffing en onroerendezaakbelasting.
 • Bezwaar maken tegen de WOZ- en/of gemeentelijke aanslag
  Wilt u bezwaar maken tegen de WOZ en/of de gemeentelijke belastingen? Dan kunt u gebruik maken van dit digitale formulier.
 • Bezwaar indienen 
  Bent u het niet eens met beslissingen van het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad, de burgemeester of de heffingsambtenaar? Met dit formulier kunt u bezwaar maken.
 • Kenteken wijzigen
  Met dit formulier kunt u een kentekenwijziging doorgeven aan de gemeente. Dit is van belang wanneer u een parkeervergunning heeft en wanneer u ontheffing heeft voor het berijden van fietspaden of wegen met zwaartebeperking.
 • Datum evenement melden voor doorlopende evenementenvergunning
  Wanneer u een doorlopende vergunning heeft voor een evenement, moet u dit elk jaar voorafgaand aan het jaar waarin het evenement plaatsvindt, melden voor 1 november.
 • Rioolaansluiting aanvragen - particulier of bedrijf
  Met dit formulier kunt u een rioolaansluitvergunning aanvragen. 
 • Snippergroen kopen of huren
  Dit formulier kunt u gebruiken voor de aanvraag van het kopen of huren van snippergroen in de gemeente.
 • Taxatieverslag aanvragen
  Met dit formulier kunt u digitaal een taxatieverslag aanvragen.
 • Verhuizing doorgeven
  Dit formulier is te gebruiken voor het doorgeven van uw verhuizing binnen of naar de gemeente Kaag en Braassem.
 • Toestemming voor aanvraag paspoort of ID-kaart voor kinderen
  Dit formulier kunnen ouders, of degene die het gezag heeft, gebruiken om aan te geven dat zij geen bezwaar hebben tegen afgifte van een reisdocument aan hun minderjarige kind(eren). Bij de aanvraag van een paspoort is toestemming nodig bij kinderen tot achttien jaar. Bij de aanvraag van een ID-kaart is toestemming nodig bij kinderen tot twaalf jaar.
 • Toestemming tot inwoning van uw kind bij de andere ouder
  Dit formulier kunt u gebruiken om toestemming te geven voor inwoning van uw kind bij de andere ouder (in verband met scheiding).
 • Toestemming tot inwoning door hoofdbewoner
  Met het invullen van dit formulier verklaart de hoofdbewoner van een woning geen bezwaar te hebben tegen inschrijving van een ander persoon op zijn/haar adres.
 • Vertrek buitenland melden
  Met dit formulier kunt u digitaal een verhuizing (vertrek) naar het buitenland melden bij de gemeente. De verhuizing betreft uzelf en uw gezinsleden (geregistreerd of gehuwd partner en/of minderjarige kind(eren)).

Printbare formulieren

Hieronder vindt u formulieren die u kunt uitprinten. Vul het formulier thuis in en neem het mee naar het gemeentehuis of stuur het op.

Te downloaden: