Home

Gemeenteraad

Digitaal vergadersysteem iBabs 

De gemeenteraad van Kaag en Braassem vergadert digitaal via iBabs. Dat betekent dat raadsleden de stukken die zij lezen of waarover zij een besluit nemen, niet meer op papier krijgen. Alle documenten worden voor de raadsleden in een 'website/app' geladen. De raadsleden kunnen deze stukken openen op hun computer of tablet, ook tijdens de vergaderingen.

Het is ook de plek waar u als inwoner alle informatie van de raad kunt vinden. Denk aan agenda’s, bijbehorende stukken, schriftelijke vragen, ingekomen brieven etc.

Op uw computer kunt u direct naar iBabs gaan via http://ris2.ibabs.eu/KaagenBraassem of via de gemeentelijke website. U kunt ook de app van iBabs downloaden op uw tablet en/of uw mobiele telefoon. Voor het gebruik van de app heeft u inloggegevens nodig.

  • iBabs op uw tablet: download de app ‘iBabs Pro’
  • iBabs op uw mobiele telefoon: download de app ‘iBabs’

U heeft de volgende inloggegevens nodig:

  • Site: Kaagenbraassem
  • E-mailadres: burger
  • Wachtwoord: burger

Raadsvergadering (live) volgen

U kunt de raadsvergadering en de vergaderingen van het politiek forum live volgen via de livestream op chanel.royalcast of via de radio op KB Radio 105.0 FM en kabel 103.4. In de raadszaal staan vier camera’s opgesteld zodat de thuisblijver de vergadering precies kan volgen. 

Naar de livestream.

Raadsvergadering terugkijken

U kunt de vergadering ook achteraf per agendapunt bekijken.

Archief

Bent u op zoek naar informatie die op de website heeft gestaan maar er nu niet meer op staat? Kijk dan in de gearchiveerde website. Deze is volledig doorklikbaar met alle informatie, afbeeldingen en documenten.

Wilt u in het archief zoeken, dan kan dat op twee manieren:

  • Via de kalender aan de linkerkant kunt u een datum aanklikken en zo terug naar de website van een bepaalde dag in het verleden.
  • Of u zoekt op een bepaald trefwoord in de grijze balk, aan de linkerkant. U krijgt dan een overzicht van de pagina’s waarop dat trefwoord heeft gestaan. Achter ieder zoekresultaat staat een klein kalendertje. Wanneer u daarop klikt, ziet u op welke dag deze pagina op de website is geplaatst en eventueel is gewijzigd.

Bezoek het webarchief.  

Op de hoogte blijven?

Wilt u de activiteiten van de raad volgen? U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief van de gemeenteraad van de gemeente Kaag en Braassem. U krijgt dan een attendering wanneer bijvoorbeeld een raadsvergadering of een politiek forum is. U krijgt dan een automatische e-mail als de griffie iets nieuws op de website zet.