Gemeenteraad

Hier vindt u informatie over de gemeenteraad. De gemeenteraad is het hoogste bestuurlijk orgaan van een gemeente. De inwoners van Kaag en Braassem hebben op 19 maart 2014 de huidige gemeenteraad gekozen. De gemeenteraad in onze gemeente kent 6 fracties en bestaat uit 21 leden. De zetelverdeling is als volgt:

  • PRO Kaag en Braassem heeft 7 zetels
  • Samen voor Kaag en Braassem heeft 5 zetels
  • CDA heeft 4 zetels
  • D66 heeft 3 zetels
  • VVD heeft 1 zetel
  • Liberaal Kaag en Braassem heeft 1 zetel

Raadsinformatie 

De raadsvoorstellen vindt u in vergaderkalender opgenomen met alle besluiten en agenda's.  Een overzicht van alle vergaderingen van de raad vindt u in het vergaderschema 2017. De voorbereiding op de raadsvergaderingen vinden plaats op politieke avonden. Met de zoekfunctie kunt u alle informatie doorzoeken op een trefwoord of zoeken naar specifieke raadsinformatie of agenda's.

Digitaal vergadersysteem iBabs 

De gemeenteraad van Kaag en Braassem vergadert digitaal via iBabs. Dat betekent dat raadsleden de stukken die zij lezen of waarover zij een besluit nemen, niet meer op papier krijgen. Alle documenten worden voor de raadsleden in een 'website/app' geladen. De raadsleden kunnen deze stukken openen op hun computer of tablet, ook tijdens de vergaderingen.

Op de hoogte blijven?

Wilt u de activiteiten van de raad volgen? U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief van de gemeenteraad van de gemeente Kaag en Braassem. U krijgt dan een attendering wanneer bijvoorbeeld een raadsvergadering of een politiek forum is. U krijgt dan een automatische e-mail als de griffie iets nieuws op de website zet.