U bevindt zich hier: Home > Wonen en Leven > Leefomgeving > Afvalinzameling

Afvalinzameling en kliko's

Het afval wordt gescheiden op een zo milieutechnisch verantwoorde manier. Daarom wordt restafval, plastic en groente-, fruit-, en tuinafval apart ingezameld. Grofvuil kunt u zelf naar de milieustraat brengen of laten ophalen.

Ophaaldagen

  • In de oneven weken worden op maandag de grijze containers met restafval geleegd
  • In de even weken worden op maandag de groene containers met groente- fruit- en tuinafval geleegd
  • In de even weken is op woensdag de inzameling van plastic verpakkingen.U kunt de zak het beste op de ophaaldag zelf (voor 7.30 uur)  aan de weg zetten in verband met eventueel ongedierte dat ’s nachts nieuwsgierig de zakken openmaakt. 

Inhaaldagen 

Valt een inzameling op een feestdag? Dan worden de containers op een andere dag ingezameld:

  • In plaats van maandag 17 april 2017 (Tweede Paasdag): GFT container op zaterdag 22 april 2017
  • In plaats van maandag 05 juni 2017 (Tweede Pinksterdag): Restcontainer op zaterdag 10 juni 2017
  • In plaats van maandag 25 december 2017 (Eerste Kerstdag): GFT container op zaterdag 23 december 2017.

Kijk ook voor de actuele planning op de website cyclusnv.nl/afvalkalender of in de afvalapp.  

Afvalwijzer-app

Cyclus heeft een Afvalwijzer-app. Hierop is te zien op welke dag Cyclus uw grijze of groene container leegt en wanneer Cyclus het papier of plastic verpakkingsmateriaal inzamelt. U kunt dan een bericht krijgen wanneer het afval aan de straat gezet kan worden.

Cyclus ontwikkelde deze app, omdat uit onderzoek bleek dat veel inwoners de digitale afvalkalender via een smartphone of tablet raadplegen. Met de app is de informatie in de kalender nog beter toegankelijk via deze apparaten. De App is beschikbaar voor zowel het Android als iOS besturingssysteem en te downloaden via onderstaande links:

Meer informatie

Door afval te scheiden, kunt u het milieu sparen. Dus stop uw groente-, fruit- en tuinafval (gft) in een andere bak dan het gewone huisvuil. Daarnaast zijn er in uw buurt aparte afvalcontainers voor papier/karton, plastic, glas, textiel en klein chemisch afval. Op de digitale afvalkalender van Cyclus kunt u zien waar er bij u in de buurt afvalcontainers zijn. 

Contact

Is uw kliko niet geleegd of moet de kliko worden gerepareerd of vervangen? Neem dan contact op met de klantenservice van Cyclus, telefoonnummer 0182 547 500 op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, of via info@cyclusnv.nl.

Grof huisvuil

Voor het brengen van grof vuil en grof snoeiafval kunt u terecht op een afvalbrengstation in Roelofarendsveen. Meer informatie afvalbrengstation.

Inwoners kunnen grof huisvuil ook laten ophalen door Cyclus. Meer informatie over Cyclus vindt u op de website www.cyclusnv.nl.

Meer afvalinzameling: