Openbaar vervoer

Binnen de gemeente Kaag en Braassem zijn diverse aanbieders van openbaar vervoer actief. Voor busvervoer kunt u uw reis plannen op de site van 9292 reisinformatie.

Daarnaast kunt u in de regio reizen met de Combibus, Regiotaxi, Rijnstreekhopper en Valys. Ook kunt u tijdelijk gebruik maken van een auto via Autodate.

Stichting Combibus

De combibus is vervoer van deur tot deur binnen het gebied van de voormalige gemeente Alkemade en rijdt alleen overdag (behalve zondag) tussen 09.00 en 17.30 uur. Het vervoer is bestemd voor personen van 55 jaar en ouder die woonachtig zijn in de voormalige gemeente Alkemade. Nadere informatie via Stichting De Infolijn, tel. (071) 331 79 67.

Regiotaxi Holland Rijnland

Alle inwoners van Kaag en Braassem kunnen gebruik maken van een vorm van aanvullend vervoer, een kruising tussen de bus en de taxi. Deze vorm van vervoer heet Regiotaxi Holland Rijnland. U wordt opgehaald en naar uw bestemming gereden. Tijdens de rit kunnen ook andere passagiers in- en uitstappen. Daardoor, moet u wel rekening houden met langere reistijden. Mede daarom liggen de tarieven een stuk lager dan bij de gewone taxi’s. Voor meer informatie over de Regiotaxi gaat u naar www.kaagenbraassem.nl/regiotaxi.

Buurtbus

In gemeente Kaag en Braassem rijdt een Buurtbus, lijn 723. De buurtbus is een kleinere bus dan de bekende streek- en stadsbussen en is voor iedereen toegankelijk. De buurtbus rijdt  tussen Oude Wetering, Kaag en Lisse en de tussengelegen dorpen.  De eerste bus vertrekt op werkdagen om 07.30 uur en op zaterdag om 9.30 uur. De laatste bus vertrekt om 16.30 uur. De Buurtbus rijdt niet op zon- en feestdagen. U kunt betalen met OV-chipkaart en met een bankpas. Contant betalen kan niet. Alle ritten worden gereden door vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op de website www.buurtbusalkemade.nl.

Valys

Op familiebezoek of een dagje eropuit? Als u een mobiliteitsbeperking heeft, is dat met alleen het openbaar vervoer misschien niet goed te doen. Voor de korte afstanden is er de Regiotaxi. Als u verder van huis wilt is er Valys. Om gebruik te kunnen maken van Valys heeft u een Valys-pas nodig. Aanvraagformulieren zitten in de informatiefolder over Valys en zijn te verkrijgen bij het Wmo-loket. Wilt u meer weten? Bezoek dan de website van Valys of bel (0900) 96 30.

Autodate

De Vereniging Gedeeld autogebruik kan u helpen bij vragen op het gebied van gedeeld autogebruik. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.autodate.nl. U kunt ook bellen met de autodate informatielijn 0900 899 1196 of een e-mail sturen naar info@autodate.nl.