Senioren/Ouderen

Rond de leeftijd van 65 jaar gebeurt er veel. Het inkomen kan wijzigen, sociale contacten via het werk kunnen wegvallen, u wordt opa of oma. Kortom een leeftijdsfase die bijzondere kanten kent. Soms kunt u best wat hulp gebruiken omdat ouderdom ook met gebreken kan komen. Bij verlies van partner, gezondheid en mobiliteit bijvoorbeeld.

Hulp- en dienstverlening

De hulp-en dienstverlening aan ouderen is in principe niet anders dan voor jongere mensen. Alle zorgverlening staat ook voor u open. Voor ondersteuning van senioren werkt de gemeente samen met De Driemaster (een samenwerkingsverband van WIJdezorg, Kwadraad en Participe), Tom in de Buurt, het Kernteam, Stichting MeerWonen en Woondiensten Aarwoude.

WeHelpen nu ook in Kaag en Braassem

WeHelpen, de website waarop mensen hulp kunnen aanbieden en vragen, is er nu ook speciaal voor inwoners van Kaag en Braassem. Van de hond uitlaten tot boodschappen doen. En van de heg snoeien tot schilderles. U vindt het allemaal op www.wehelpen.nl/kaagenbraassem. Deelname aan WeHelpen is mogelijk gemaakt door De Driemaster en Tom in de Buurt.

Digitaal loket

Hieronder kunt u doorklikken op een aantal thema's en producten die gericht zijn op senioren/ouderen.