2018-02-26 Speech Erepenning de heer H. Schrijvers

15 maart 2018, Schietvereniging Het Vizier, 21.00 uur

Regenboogweg 102, Nieuwe Wetering

 

Geachte aanwezigen,

Wat bijzonder dat ik hier vanavond aanwezig mag zijn bij de viering van het 50-jarig bestaan van Schietvereniging Het Vizier. Het 50-jarig bestaan van een vereniging is echt bijzonder. Het is altijd weer een kunst en uitdaging om een vrijwilligersorganisatie steeds maar weer goed te organiseren. Dat vraagt veel van betrokken leden van de vereniging. Maar wel ontzettend belangrijk, want met alle actieve verenigingen samen maken we een prachtig maatschappelijk en sociaal netwerk van ongekende waarde.

Een van de mensen die een hele belangrijke rol heeft gespeeld en nog steeds speelt binnen deze vereniging willen we vanavond extra in het zonnetje zetten. Mag ik de heer Henk Schrijvers naar voren vragen?

Henk, we zetten jou vanavond in het zonnetje. Al bij de oprichting van Het Vizier in 1968 was jij aanwezig. Toen nog was het Cultureel Centrum op de Achterweg in Nieuwe Wetering het thuishonk van de vereniging. Na de brand in 1976 werd er door vrijwilligers, waaronder Henk, heel hard gewerkt om alles weer snel in bedrijf te krijgen. Henk coördineerde de renovatie van het Cultureel Centrum in 1982; de aanbouw van 2 etages.

Al in 2002 deden de geruchten de ronde dat het Cultureel Centrum niet meer aan de eisen en normen van toen voldeed. Dat resulteerde in in concrete plannen vanaf 2009. Henk speelde daar als bestuurslid een belangrijke rol in. De verhuizing naar het nieuwe Cultureel Centrum aan de regenboogweg werd een feit!

In 2012 heb je je wekenlang verstopt in de loodsen van het bouwbedrijf om al het houtwerk in de verf te zetten. Wat een klus. Ook de binnenmuren hebben jouw verf! En zo heb je nog heel wat mee geklust in al het onderhoud door de jaren heen.

Maar er is meer waar jij een rol in speelt. Een actief bestuurslid, en al vanaf 1971 vice-voorzitter. Iedere donderdag verzorg jij de verkoop van munitie en kaarten. Je bent onderdeel van de inventaris van de vereniging.

Jouw rol is breder dan de vereniging. Ook voor andere organisaties in het dorp zet jij je in. Van de Stichting Cultureel Centrum Nieuwe Wetering tot bestuurslid van Priksleeclub De Gladde Ijzers, Waar handjes zijn is Henk.

En daarom hebben wij besloten om jouw inzet te belonen met de erepenning van de gemeente. Je bent een prachtig voorbeeld voor andere vrijwilligers. En dat mag gezegd worden. Ik hoop, en de vereniging ook, dat we nog lang van jouw geweldige inzet mogen genieten.