Brandweer

Het brandweerkorps van Kaag en Braassem is onderdeel van Brandweer Hollands Midden.

De voornaamste taak van de brandweer is natuurlijk het blussen van branden. Maar de brandweer is op alle mogelijk manieren actief op het gebied van brandveiligheid en rampenbestrijding. Van controle op en advies over bouwvoorschriften en brandveiligheidsverordeningen tot het geven van voorlichting.

De gemeentelijke brandweerkorpsen in Hollands Midden zijn geregionaliseerd en opgegaan in één organisatie: Brandweer Hollands Midden. De Veiligheidsregio Hollands Midden omvat de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven- Reeuwijk, Bergambacht, Boskoop, Nederlek, Ouderkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Teylingen, Oegstgeest, Gouda, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Nieuwkoop, Noordwijk, Vlist, Lisse, Noordwijkerhout, Hillegom, Rijnwoude, Voorschoten, Waddinxveen, Zoeterwoude en Zuidplas.

In de gemeente Kaag en Braassem zijn vijf brandweerkazernes, namelijk in Kaag, Leimuiden, Rijpwetering, Roelofarendsveen en Woubrugge. De website van Brandweer Hollands Midden is www.brandweer.nl/hollandsmidden.