Registratie stemmen voor EU burgers

Woont u als Europees burger in Nederland, dan kunt u ervoor kiezen in Nederland te stemmen voor de verkiezingen van de (Nederlandse) leden van het Europees Parlement. Wilt u in Nederland stemmen dan moet u zich laten registreren. Uw verzoek moet uiterlijk 9 april 2019 in ons bezit zijn.

Aanvragen

U gebruikt hiervoor het formulier 'Model Y 32 Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland' Word.doc Duits/Engels/Frans. Met dit formulier verklaart u dat u in Nederland stemt en niet in uw lidstaat van herkomst. Stuur het formulier voor 9 april 2019 met de benodigde documenten aan Gemeente Kaag en Braassem. U ontvangt vervolgens een stempas.

Bijzonderheden

  • De registratie wordt opgenomen in de Basisregistratie Personen en blijft geldig zolang de lidstaat waarvan betrokkene de nationaliteit heeft, lid is van de EU. Wilt u toch weer in de lidstaat van herkomst stemmen, dan moet u de verklaring intrekken.
  • Als het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2019 uit de Europese Unie treedt, schrapt de gemeente ambtshalve de registratie van Britten als kiesgerechtigde.

Englisch

As a European citizen living in het Netherlands you may choose to vote in the election of (Dutch) members of the European Parliament in the Netherlands. Please download the registration form . Return the form to the municipality together with the relevant documents before 30 maart 2019.