Nieuws RSS icoon

 • Gevolgen Coronavirus

  09 april 2020

  Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het Corona (Covid-19) virus tegen te gaan. Met deze pagina houden wij u op de hoogte van de maatregelen en gevolgen.

 • Corona: Hulp voor ondernemers

  09 april 2020

  Het coronavirus raakt iedereen en veel ondernemers en zzp’ers maken zich zorgen over hun bedrijfsvoering en de gevolgen.

 • Aangepaste noodverordening: gevolgen voor (verblijfs)recreatie en openbare sanitaire voorzieningen

  09 april 2020

  De noodverordening is gewijzigd. Dit heeft gevolgen voor (verblijfs)recreatie en openbare sanitaire voorzieningen. Het gaat dan onder andere om recreatieparken, vakantieparken, jachthavens, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden en stranden.

 • College stelt raad voor om voorkeursrecht toe te passen op mogelijk nieuwe bedrijfslocatie Nieuwe Wetering / Rijpwetering

  09 april 2020

  In de gemeente Kaag en Braassem is behoefte aan nieuwe bedrijfslocaties. Er zijn nauwelijks mogelijkheden voor het lokaal gebonden MKB om te groeien. Dat blijkt uit onderzoek van de Provincie Zuid-Holland. De gemeenteraad heeft de uitbreiding van bedrijventerreinen opgenomen als een van de ambities in de samenwerkingsagenda 2018-2022. Het onderwerp heeft daarnaast prioriteit gekregen in het kader van ‘Focus met Ambitie’.

 • Het is lente; let op de eikenprocessierups!

  06 april 2020

  De kans is groot dat in de komende maanden de eikenprocessierups opnieuw in eikenbomen in onze gemeente te vinden is. De haren van de rups zorgen voor irritatie aan huid, ogen en luchtwegen. We nemen verschillende maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

 • Inzameling oud papier wijzigt vanaf 1 juli

  01 april 2020

  Verschillende organisaties hebben langere periode voor onze gemeente het oud papier ingezameld. De private bedrijven die samen met de organisaties inzamelden stoppen met deze werkzaamheden. Dit betekent dat de gemeente moet kijken naar andere mogelijkheden.

 • Gewijzigde openingstijden gemeentehuis

  26 maart 2020

  Als gemeente hebben we maatregelen genomen om de gezondheid van onze inwoners en medewerkers te waarborgen. We doen er alles aan om onze diensten en producten zo goed mogelijk te blijven verlenen.

 • Uitstel betalen belasting ondernemers

  26 maart 2020

  Bent u ondernemer of ZZP-er? Heeft u een aanslag lokale belastingen ontvangen en komt u door de maatregelen rondom de coronacrisis in financiële problemen? Dan geeft de gemeente Kaag en Braassem u de mogelijkheid om uw aanslag in termijnen te betalen of om uitstel van betaling aan te vragen. Reageert u in ieder geval voor de vervaldatum van uw aanslag.

 • De zoektocht naar financiële ruimte voor meer ambities

  25 maart 2020

  Een gemeente moet zich permanent ontwikkelen om te zorgen voor een plek waar het goed samenleven, wonen en werken is. Daarom is het belangrijk om te kijken naar wat ‘moet’ en kritisch te kijken naar wat ‘mag’. De gemeenteraad van Kaag en Braassem heeft aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd om ruimte te zoeken in de begroting om meer ambities mogelijk te maken.

 • Samenwerkingsovereenkomst Tiny Forest

  25 maart 2020

  Het IVN (Instituut voor Natuureducatie) heeft een subsidie beschikbaar gesteld om drie Tiny Forests te realiseren in onze gemeente. Vandaag heeft wethouder Inge van der Meer de Tiny Forest samenwerkingsovereenkomst (vanaf afstand) ondertekend. Hiermee wordt een plek geboden aan planten, vogels, insecten en kleine zoogdieren, maar realiseren we ook een prachtige, educatieve plek voor schoolkinderen.

 • 75 jaar bevrijding in Kaag en Braassem; activiteiten op 5 mei 2020

  23 maart 2020

  In heel Nederland vieren we dit jaar dat ons land 75 jaar geleden bevrijd is. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.

 • Geef uw mening over hinderbeperkende maatregelen Schiphol

  12 maart 2020

  Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en Schiphol hebben de afgelopen tijd gewerkt aan maatregelen om de geluidsoverlast in de omgeving te beperken en de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren.

 • Het nieuwe donorregister

  01 augustus 2019

  Op 1 juli 2020 komt de nieuwe donorwet. Deze wet geldt voor alle mensen vanaf 18 jaar die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente.

 • Gemeente Kaag en Braassem maakt ludiek filmpje over vooroordelen ambtenaren

  19 februari 2020

  Een paarse krokodil, een ‘van-het-kastje-naar-de-muur-handleiding’ en ambtenaren bij de koffieautomaat. Deze en nog veel meer vooroordelen over ambtenaren komen langs in een filmpje dat de gemeente Kaag en Braassem heeft gelanceerd. Met dit ludieke filmpje laat de gemeente zien wat er voor inwoners de komende tijd gaat veranderen met de invoering van de Omgevingsvisie.

 • Heeft u zich al aangemeld voor het inwonerspanel ‘Kaag en Braassem Spreekt’?

  07 oktober 2019

  Via het inwonerspanel ‘Kaag en Braassem Spreekt’ krijgen inwoners van onze gemeente de kans om hun ideeën, meningen en kennis over de dorpen, verenigingen of over de gemeente zelf te geven en te delen. Het inwonerspanel is er om aan te geven wat inwoners belangrijk vinden en waar ze graag over mee willen denken.

 • Aanmelden Bekendmakingen over uw buurt

  30 september 2019

  De gemeente Kaag en Braassem neemt jaarlijks veel besluiten over zaken die over uw buurt gaan. De bekendmakingen van deze besluiten over uw buurt kunt u via e-mail ontvangen of de Overuwbuurt app.