Collectieve zorgverzekering voor 15 december aanvragen

Gemeente Kaag en Braassem biedt samen met Zorg en Zekerheid een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen aan.

U krijgt korting op de basisverzekering en de gemeente betaalt mee aan de premie. Ook heeft u toegang tot een extra uitgebreide dekking voor brillen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage Wmo/Wlz. De zorgverzekeraar zal uw aanvraag goedkeuren ongeacht uw gezondheid. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Om in aanmerking te komen voor deze zorgverzekering mag uw inkomen niet hoger zijn dan 130% van de bijstandsnorm. Ook is er een vermogensgrens.

Pakketten

U kunt kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen (AV): de AV-gemeente Standaard en de AV-gemeente Top. De AV-gemeente Top is gunstig als u hoge zorgkosten heeft, bijvoorbeeld door een chronische ziekte of handicap.

Hieronder vindt u de premies voor de verschillende pakketten bij een inkomen niet hoger dan 110% van de bijstandsnorm:

  • Basisverzekering €114,19 met AV gemeente Standaard € 0,- ; betaalt u € 114,19 per maand
  • Basisverzekering €114,19 met AV gemeente Top €16,71 ; betaalt u € 131,28 per maand.

Hieronder vindt u de premies voor de verschillende pakketten bij een inkomen tussen de 110% en 130% van de bijstandsnorm:

  • Basisverzekering €114,19 met AV-gemeente Standaard €15,75 ; betaalt u € 129,94 per maand
  • Basisverzekering €114,19 met AV-gemeente Top € 33,42 ; betaalt u € 147,61 per maand.

Kijk voor meer informatie over de verzekering op www.gezondverzekerd.nl/gemeentekaagenbraassem.

Aanvragen voor 15 december

Dien voor 15 december een aanvraag in bij het Serviceplein van Alphen aan den Rijn. Alleen van aanvragen die vóór 15 december 2019 door het Serviceplein zijn ontvangen, kunnen we garanderen dat uiterlijk 31 december 2019 een beslissing op uw aanvraag is genomen. Uiteraard dient uw aanvraag dan wel compleet te zijn.

Voor vragen over de hoogte van de inkomens- en vermogensgrens of andere vragen over de collectieve verzekering kunt u telefonisch contact opnemen met een medewerker van het Serviceplein, via 14-0172 (spreek eerst 'Alphen aan den Rijn' in). Zaken op gebied van werk en inkomen in de gemeente Kaag en Braassem worden namelijk uitgevoerd door het Serviceplein van de gemeente Alphen aan den Rijn.