Fout bij verzending vakantietoeslagen voor inwoners met een uitkering

Alle zaken op gebied van werk en inkomen zoals uitkeringen worden voor de gemeente Kaag en Braassem uitgevoerd door Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij de verzending van de specificatie van de vakantietoeslag aan alle inwoners met een uitkering op grond van de Participatiewet heeft Gemeente Alphen aan den Rijn een fout gemaakt.

Door een menselijke fout zijn de specificaties per ongeluk dubbelzijdig geprint. Hierdoor hebben 1.017 inwoners van gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop een specificatie ontvangen met op de achterkant de gegevens van een andere inwoner.

Gemeente Alphen aan den Rijn betreurt deze fout. Alle betrokkenen hebben een brief met excuses ontvangen. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft de ontvangers van de dubbelzijdige specificatie verzocht om hun specificatie via een retourenvelop, terug te sturen of in te leveren bij het Serviceplein. Tevens heeft de gemeente een melding van dit datalek gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Een datalek is een situatie waarbij persoonsgegevens in handen vallen van iemand die deze niet zou mogen ontvangen. De gemeente doet er alles aan om deze fout in de toekomst te voorkomen.

Vragen?

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Gemeente Alphen aan den Rijn. Op werkdagen kunt u bellen met telefoonnummer 14 0172 (spreek in 'Alphen aan den Rijn' en toets 1 voor uitkeringen).