Maatregelen coronavirus sport

De Nederlandse regering heeft de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd en voor een deel versoepeld. In deze versoepeling zit ook meer ruimte voor onze jeugdige sporters.

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

Meer informatie over deze beperkte heropening van de sportvelden en -parken vindt u op Rijksoverheid.nl.

Ruimtemogelijkheden

In Kaag en Braassem is het uitgangspunt dat de buitensportaccommodaties zijn gesloten, tenzij de vereniging zelf heeft besloten dat er activiteiten voor de genoemde doelgroepen en binnen de kaders van het RIVM plaats kunnen vinden. Dit geldt zowel voor eigen activiteiten als voor activiteiten van derden. Organisaties zoals verenigingen zonder eigen vastgoed, scholen, etc. kunnen contact met de verenigingen opnemen om af te stemmen welke mogelijkheden er per complex zijn voor het organiseren van eigen activiteiten. De verschillende verenigingen in Kaag en Braassem beslissen zelf of zij hier ruimte voor hebben en welke mogelijkheden hiertoe zijn.

Protocol 'Verantwoord Sporten'

Voor een goed en veilig verloop van de georganiseerde sportactiviteiten verwijzen wij naar het protocol 'Verantwoord Sporten'. Dit protocol is te vinden op de website van NOC*NSF onder het kopje 'Protocol Verantwoord Sporten'. In de noodverordening die in onze gemeente van toepassing zijn de aanvullende voorwaarden en uitzonderingen opgenomen.

Wij willen weer activiteiten gaan opstarten, maar waar moet ik rekening mee houden?

  • De activiteiten voor de jeugd kunnen weer opgestart worden zolang deze in lijn zijn met de noodverordening die in Kaag en Braassem van toepassing is. U vindt u deze op de nieuwspagina 'aangepaste noodverordening' op onze website.
  • Houd in de voorbereidingen zo goed als mogelijk rekening met het protocol van VSG en NOC*NSF of van uw eigen sportkoepel.
  • Alle activiteiten die binnen de noodverordening passen kunnen weer worden opgestart. Heeft u vragen over hoe een en ander geïnterpreteerd moet worden of heeft u vragen over het opstarten van activiteiten? Mail die dan naar tdreef@kaagenbraassem.nl.