Reinigings- en inspectiewerkzaamheden gemeentelijk riool

Vanaf 29 augustus starten er reinigings- en inspectiewerkzaamheden aan het riool in onze gemeente. De inspecties zijn op verschillende locaties in de gemeente. Omwonenden ontvangen voorafgaand aan de werkzaamheden een brief.

Reinigen en inspecteren

Met behulp van een hogedrukwagen spuiten wij het vuil in het hoofdriool richting de put. Vervolgens zuigen wij het vuil op met een vacuümwagen. Wanneer het riool schoon is starten we met de inspectie, waarbij via de put een computergestuurde videocamera in het riool wordt gebracht. Deze camera wordt bediend door de inspecteur die gelijktijdig de beelden en zijn bevindingen vastlegt.

Wat merkt u ervan?

Tijdens de werkzaamheden komt wateroverlast bijna niet voor. Toch gebeurt het incidenteel dat er tijdens de reiniging door luchtverplaatsingen water via de huisaansluiting binnenkomt. Dat houdt in dat er water via het toilet omhoog kan komen. Het is daarom verstandig om het toiletdeksel naar beneden te houden en eventueel af te dekken met iets zwaars. Dit is alleen nodig wanneer men binnen circa 50 meter van uw woning aan het werk zijn. Geuroverlast na de reinigingswerkzaamheden kunt u zelf snel verhelpen door het toilet door te spoelen en kranen even te laten lopen. De geur zal dan snel verdwijnen.

Wat vragen wij van u?

Voor de uitvoering van deze werkzaamheden vragen wij u om uw auto niet binnen circa vijf  meter van een inspectieput te parkeren. Inspectieputten zijn te herkennen aan de dichte vierkante putten met ronde deksels (60 cm).

Planning

De reiniging van het riool start vanaf  29 augustus. Circa drie dagen na ontvangst van een brief starten de werkzaamheden. Helaas kan dit niet nauwkeuriger worden ingepland. De werkzaamheden worden uitgevoerd van 7.30 uur tot 16.30 uur. Het kan gebeuren dat zij meerdere malen in uw straat komen, houdt u daar alstublieft rekening mee.

Meer informatie

Heeft u vragen over onze werkzaamheden? Of ervaart u overlast? Neem dan contact op met aannemersbedrijf GMB via telefoonnummer 088 88 54 200 of via e-mail info@gmb.eu o.v.v. de uitvoerder R. van Deventer. Op www.gmbinuwbuurt.eu  vindt u meer informatie over de werkzaamheden die in uw buurt worden uitgevoerd.