Uitstel betalen belasting ondernemers

Bent u ondernemer of ZZP-er? Heeft u een aanslag lokale belastingen ontvangen en komt u door de maatregelen rondom de coronacrisis in financiële problemen? Dan geeft de gemeente Kaag en Braassem u de mogelijkheid om uw aanslag in termijnen te betalen of om uitstel van betaling aan te vragen. Reageert u in ieder geval voor de vervaldatum van uw aanslag.

“Ondernemers staan nu onder grote druk, als gemeente willen we ze uiteraard graag door deze moeilijke tijd helpen. Het uitstel van de betaling van de gemeentelijke belastingen is bedoeld om ondernemers voor de korte termijn wat financiële ruimte te geven”, aldus wethouder Van der Wereld. “Daarom hebben we de gemeente Alphen aan den Rijn, die de belastingwerkzaamheden voor ons uitvoert, de opdracht gegeven deze mogelijkheid te bieden.”

Betaling in termijnen

Wilt u gespreid betalen? Dit kan alleen via automatische incasso. Geef hiervoor een machtiging af vóór de vervaldatum van uw aanslag. U kunt u een machtigingsformulier voor automatische incasso aanvragen via telefoonnummer 14 0172. Houd uw aanslagnummer bij de hand.

Het aantal termijnen is afhankelijk van de datum waarop u de machtiging voor automatische incasso afgeeft. Geeft u de machtiging binnen één, twee of drie maanden na dagtekening van de aanslag af? Dan incasseren wij in respectievelijk in tien, negen of acht maanden.

Zodra wij uw formulier automatische incasso hebben verwerkt, ontvangt u van ons een brief met informatie over de incassoregeling, zoals afschrijvingsdata en het termijnbedrag.

Uitstel van betaling

Wilt u de aanslag later wil betalen dan de oorspronkelijke vervaldatum die op uw aanslagbiljet staat vermeld? Dan betaalt u uiterlijk 31 augustus 2020.

Wilt u uitstel van betaling aanvragen? Neem dan contact op:

  • telefonisch op het telefoonnummer 14 0172 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. U wordt gevraagd “Alphen aan den Rijn” in te spreken. Daarna kiest u in het menu voor “vragen over Gemeentebelastingen”.
  • per e-mail naar belastingen@kaagenbraassem.nl.

 

Uitgelicht