Nieuwsoverzicht RSS icoon

Overzicht van actuele gemeentelijke nieuwsberichten. Oudere nieuwsberichten vindt u in het webarchief.

 • Gevolgen Coronavirus

  03 mei 2021

  Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het Corona (Covid-19) virus tegen te gaan. Met deze pagina houden wij u op de hoogte van de maatregelen en gevolgen.

 • Unaniem akkoord Masterplan Sportpad

  04 mei 2021

  De afgelopen periode is door de partijen(*) rondom het Sportpad hard gewerkt aan de ontwikkeling van het Sportpad. Op 15 maart hebben zij het Masterplan Sportpad aan de gemeenteraad aangeboden. De raad heeft op 26 april 2021 unaniem ingestemd met het Masterplan en heeft daarvoor geld beschikbaar gesteld om de invulling van het Sportpad verder uit te zoeken. Nu gaan alle partijen verder met de uitwerking en concretisering van de plannen.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

  26 april 2021

  Op maandag 26 april 2021 heeft burgemeester Marina van der Velde-Menting van Kaag en Braassem 5 inwoners van de gemeente mooi nieuws kunnen brengen. Deze 5 inwoners worden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Van deze 5 inwoners hebben 4 personen het lintje op maandag 26 april opgespeld gekregen. De 5de inwoner ontvangt dit zeer binnenkort.

 • 35 sollicitanten voor burgemeesterschap Kaag en Braassem

  20 april 2021

  Voor het burgemeesterschap van Kaag en Braassem hebben 35 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting op 3 november 2021 in functie treden.

 • Afvalbrengstation ook op woensdagavond open

  12 april 2021

  Wist u dat u ook weer op woensdagavond van 18:30 – 20:30 uur terecht kunt bij ons afvalbrengstation? Tot 1 oktober geldt deze avondopenstelling, als extra, naast de standaard openingstijden.

 • Gemeente stopt met project huisvesting bijzondere doelgroepen op locatie Rijnsaterwoude

  09 maart 2021

  De gemeente Kaag en Braassem heeft op 9 maart besloten om het project ‘Huisvesting van bijzondere doelgroepen’ op de voorkeurslocatie in Rijnsaterwoude stop te zetten. Het college neemt daarmee verantwoordelijkheid voor de gebeurtenissen van de afgelopen dagen, waarin een vertrouwelijk intern stuk onbedoeld door de gemeente in de openbaarheid gebracht is. Dat heeft geleid tot veel artikelen in de media. Het draagvlak voor het realiseren van deze huisvesting aan de Kalmoeslaan is hiermee bij de inwoners van Rijnsaterwoude en bij andere inwoners en partners aanzienlijk afgenomen.

 • Corona: Hulp voor ondernemers

  13 april 2021

  Het coronavirus raakt iedereen en veel ondernemers en zzp’ers maken zich zorgen over hun bedrijfsvoering en de gevolgen.

 • Maatregelen en regelingen coronavirus sport

  06 oktober 2020

  De Nederlandse regering heeft de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd en voor een deel versoepeld. In deze versoepeling zit ook meer ruimte voor onze jeugdige sporters.