Nieuwsoverzicht RSS icoon

Overzicht van actuele gemeentelijke nieuwsberichten. Oudere nieuwsberichten vindt u in het webarchief.

 • Gevolgen Coronavirus

  18 november 2020

  Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het Corona (Covid-19) virus tegen te gaan. Met deze pagina houden wij u op de hoogte van de maatregelen en gevolgen.

 • Stembureauleden gezocht

  Voor de Tweede Kamerverkiezing op 17 maart 2021 zoekt de gemeente stembureauleden, die mogelijk ook op 15 en 16 maart beschikbaar zijn.

 • Verkoop hoogbouw St. Ignatiusschool

  19 november 2020

  Wat gaan we doen met de voormalige St. Ignatiusschool? Maatschappelijk vastgoed dragen we het liefst over aan de gebruikers, want wat van jezelf is, daar ben je zuinig op. Maar het hele gebouw overdragen lukte niet. Welke kansen waren er dan wel?

 • Aangepaste noodverordening

  18 november 2020

  Met de noodverordening wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die door het kabinet zijn afgekondigd.

 • Collectieve zorgverzekering 2021

  25 november 2020

  Zorgverzekeraars hebben de premie voor de zorgverzekering voor het nieuwe jaar bekend gemaakt. Heeft u een laag inkomen en geen of weinig vermogen en wilt u voor een lage premie uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de collectieve zorgverzekering aangeboden door Zorg en Zekerheid, in samenwerking met de gemeente Kaag en Braassem.

 • Samenwerking voor aanbesteding laadpalen

  04 november 2020

  Kaag en Braassem werkt samen met andere Zuid-Hollandse gemeenten voor de aanbesteding van laadpalen voor elektrische auto’s. Deze aanbesteding wordt door gemeente Rotterdam georganiseerd. Zij werkt hiervoor samen met 30 andere Zuid-Hollandse gemeenten.

 • Brief van de burgemeester aan alle inwoners van Kaag en Braassem

  02 november 2020

  De tweede golf. Wat een zorg. Ook in Kaag en Braassem neemt het aantal corona-besmettingen nog steeds toe. En helaas zijn er ook steeds meer mensen die in het ziekenhuis terecht komen omdat hun gezondheidssituatie te ernstig is. De gevolgen voor de zorg in Nederland zijn enorm. De ‘gewone’ zorg kan vaak niet meer geboden worden. Behandelingen als een knieoperatie worden uitgesteld. Een zeer onwenselijke situatie, waarin we met elkaar voor een deel van de oplossing kunnen zorgen.

 • Gemeente Kaag en Braassem sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

  02 november 2020

  Gemeente Kaag en Braassem gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. De gemeente en het meldpunt tekenden hiervoor recent een samenwerkingsovereenkomst. Gemeente Kaag en Braassem ontvangt vanaf 1 november relevante signalen over criminaliteit en fraude direct van Meld Misdaad Anoniem.

 • Heeft u zich al aangemeld voor het inwonerspanel ‘Kaag en Braassem Spreekt’?

  12 oktober 2020

  Via het inwonerspanel ‘Kaag en Braassem Spreekt’ krijgen inwoners van onze gemeente de kans om hun ideeën, meningen en kennis over de dorpen, verenigingen of over de gemeente zelf te geven en te delen. Het inwonerspanel is er om aan te geven wat inwoners belangrijk vinden en waar ze graag over mee willen denken.

 • Maatregelen en regelingen coronavirus sport

  11 november 2020

  De Nederlandse regering heeft de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd en voor een deel versoepeld. In deze versoepeling zit ook meer ruimte voor onze jeugdige sporters.

 • Heeft u al uw energiebespaar-voucher ontvangen?

  05 september 2020

  Wanneer u een woningeigenaar bent, kunt u € 70,- euro terugkrijgen voor verschillende ‘kleine’ energiebesparende maatregelen. Gemeente Kaag en Braassem heeft in een regionale samenwerking de energiebespaar-voucher ontwikkeld om verduurzaming van uw woning te stimuleren.

 • Aanmelden Bekendmakingen over uw buurt

  07 augustus 2020

  De gemeente Kaag en Braassem neemt jaarlijks veel besluiten over zaken die over uw buurt gaan. De bekendmakingen van deze besluiten over uw buurt kunt u via e-mail ontvangen of de Overuwbuurt app.

 • Corona: Hulp voor ondernemers

  05 augustus 2020

  Het coronavirus raakt iedereen en veel ondernemers en zzp’ers maken zich zorgen over hun bedrijfsvoering en de gevolgen.