Gemeente Kaag en Braassem sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Gemeente Kaag en Braassem gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. De gemeente en het meldpunt tekenden hiervoor recent een samenwerkingsovereenkomst. Gemeente Kaag en Braassem ontvangt vanaf 1 november relevante signalen over criminaliteit en fraude direct van Meld Misdaad Anoniem.

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Marina van der Velde-Menting: aanpak van ondermijning heeft binnen gemeente Kaag en Braassem een hoge prioriteit. De gemeente wil weerbaar zijn en signalen over ondermijnende activiteiten vroegtijdig herkennen en ontvangen, maar dat kunnen politie en gemeente niet alleen. Hierbij zijn de ogen en oren van onze inwoners hard nodig!

Vangnet

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij Meld Misdaad Anoniem wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Marc Janssen, woordvoerder van Meld Misdaad Anoniem: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Bereikbaarheid

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden. Meer weten over ondermijning en het herkennen van signalen? Kijk op www.kaagenbraassem.nl/ondermijning.