Gezocht: Transitiespecialisten die verantwoordelijkheid willen nemen!

Stroopt u graag de mouwen op voor een duurzaam en leefbaar Kaag en Braassem van morgen? Bent u kritisch én constructief? Optimistisch én nuchter? Kunt u strategisch denken? Dan is de gemeente Kaag en Braassem op zoek naar u, een toekomstig lid van de TransitieCommissie.

Wat is de TransitieCommissie?

De TransitieCommissie is een multidisciplinaire groep deskundigen uit Kaag en Braassem die vooruit gaat om te ontdekken welke obstakels, valkuilen, mogelijkheden en kansen er zijn bij het aardgasvrij maken van Kaag en Braassem.

De TransitieCommissie heeft de verantwoordelijkheid om te komen tot een plan hoe we in Kaag en Braassem het beste komen tot een aardgasvrije gebouwde omgeving. De TransitieCommissie krijgt middelen om zelfstandig en/of met de hulp van anderen op onderzoek uit te gaan en het plan op te stellen.

Waarom een TransitieCommissie?

In 2050 gebruiken we geen aardgas meer in Nederland. We gaan over naar aardgasvrije woningen, winkels, kantoren, kantines en scholen. Ook in Kaag en Braassem. In Kaag en Braassem willen we gaan werken met een TransitieCommissie…

  • omdat het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving alleen kan als het we het samen denken, samen beslissen en samen uitvoeren;
  • omdat inwoners en ondernemers beter weten wat er speelt achter de voordeur, in de kantine en op het kantoor en dat is nodig om te komen tot een plan dat aansluit bij alle mensen die wonen en werken in Kaag en Braassem;
  • inwoners en ondernemers hebben veel lokale kennis en bepaalde vaardigheden die zeer belangrijk zijn om de overgang van aardgas naar aardgasvrij duurzaam, betaalbaar, uitvoerbaar en haalbaar te laten zijn.

Wie wordt er gezocht voor de TransitieCommissie?

  • Perso(o)n(en) met een specifieke expertise rondom verandertrajecten.
  • Perso(o)n(en) die enthousiast zijn en energie krijgen van samenwerken.
  • Perso(o)n(en) die weten hoe je van een plan naar praktische uitvoering komt.
  • Perso(o)n(en) die kritisch kunnen denken en constructief kunnen handelen.
  • Aanvullende eigenschappen die wenselijk zijn maar niet per se noodzakelijk: een bepaalde deskundigheid op het gebied de energietransitie, een breed netwerk, bestuurlijke ervaring, in teamverband kunnen werken en enig strategisch inzicht.

Inwoners en ondernemers die plaatsnemen in de TransitieCommissie hebben recht op de maximale jaarlijkse vrijwilligersvergoeding.

Interesse?

Heeft u interesse, meldt u dan aan voor de informatiebijeenkomst op woensdagavond 21 april. U ontvangt dan tegen die tijd meer informatie. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar gvanenckevort@kaagenbraassem.nl waarin u uw naam, uw woonplaats, uw mailadres en uw telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken vermeldt. Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u die sturen naar bovengenoemd mailadres.