Afvalkalender

In de gemeente Kaag en Braassem wordt huisvuil gescheiden ingezameld door Cyclus. Op de afvalkalender ziet u welk afval wanneer wordt ingezameld.

In de gemeente Kaag en Braassem wordt huisvuil gescheiden ingezameld door Cyclus. De afvalstoffen die aan huis worden opgehaald zijn:

  • groente-, fruit- en tuinafval in de groene container op elke maandag in de even weken
  • overig huishoudelijk afval in de grijze container op elke maandag in de oneven weken
  • plastic verpakkingen en drankenkartons worden in de Plastic Heroes ophaalzakken op elke woensdag opgehaald. U kunt deze Pastic Heroes ophaalzakken gratis afhalen bij het gemeentehuis, de gemeentewerf en diverse supermarkten. Kijk voor het hele overzicht op de website van Cyclus NV.

Afvalkalender

Wilt u weten op welke datum het afval wordt opgehaald, maak dan gebruik van de afvalkalender op de website van Cyclus NV. Na het invullen van uw postcode en huisnummer ziet u dan alle informatie over afvalinzameling en het aanbieden van huishoudelijk afval.

Afvalwijzer-app

Cyclus heeft ook een Afvalwijzer-app. U kunt dan een bericht krijgen wanneer welk afval aan de straat gezet kan worden. Deze is gratis te downloaden in de Google Play Store (Android), en Appstore (Apple).

Voor vragen over het ophalen van afval, het vervangen of laten repareren van een afvalcontainer kunt u op werkdagen contact opnemen met Cyclus, via 0182 547 500 of e-mail info@cyclusnv.nl.

Vervangende inzameldagen

Valt een inzameling op een feestdag? Dan worden de containers op een andere dag ingezameld:

  • In plaats van maandag 1 januari 2018 (Nieuwjaarsdag): Restafval (minicontainers) op zaterdag 30 december 2017
  • In plaats van maandag 2 april 2018 (2e Paasdag): GFT (minicontainers) op zaterdag 31 maart 2018
  • In plaats van maandag 21 mei 2018 (2e Pinksterdag): Restafval (minicontainers) op zaterdag 19 mei 2018
  • In plaats van woensdag 26 december 2018 (2e Kerstdag): PMD (plastic zakken) op zaterdag 29 december 2018

Contact

Voor vragen over het ophalen en sorteren van afval of het laten repareren van een afvalcontainer kunt u op werkdagen contact opnemen met Cyclus, via 0182 547500 of e-mail info@cyclusnv.nl.