Duurzaamheid

Een lening aanvragen voor energiebesparende maatregelen aan uw woning. Duurzame initiatieven voor een duurzaam Kaag en Braassem.

 • Duurzaamheidslening

  Als huiseigenaar kunt u een duurzaamheidslening aanvragen. Die kunt u gebruiken voor een aantal energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Bijvoorbeeld voor zonnepanelen, raam- of dakisolatie.

 • Duurzaamheidsplatform

  Duurzaamheid is voor iedereen belangrijk, voor de gemeente, de bedrijven en de inwoners. Maar bovenal voor het milieu en de natuur. In gemeente Kaag en Braassem is een duurzaamheidsplatform opgericht en duurzaamheidsagenda vastgesteld.

 • Oplaadpunten elektrische auto

  Iedereen die elektrisch wil rijden, heeft een oplaadpunt nodig om de auto mee op te laden. De oplaadtijd is afhankelijk van het type auto en het laadvermogen van het oplaadpunt.

 • Regionaal energieakkoord

  Gemeenten, het Hoogheemraadschap van Rijnland, de Omgevingsdienst West-Holland en de Provincie Zuid-Holland werken regionaal samen aan het energieakkoord Holland Rijnland 2017-2025. Hierin staat aangegeven op welke energiethema’s wij regionaal willen inzetten.

 • Subsidiecheck Duurzaam Bouwloket

  Wilt u uw woning duurzaam verbouwen? Energiebesparende maatregelen kunnen de energierekening flink omlaag brengen. Duurzaam Bouwloket geeft u onafhankelijke informatie en advies over het duurzaam (ver)bouwen van uw woning.