Duurzaamheidslening

Als huiseigenaar kunt u een duurzaamheidslening aanvragen. Die kunt u gebruiken voor een aantal energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Bijvoorbeeld voor zonnepanelen, raam- of dakisolatie.

Voorwaarden

Er zijn 2 voorwaarden bij het aanvragen van een duurzaamheidslening:

  • Uw woning is minstens 5 jaar oud.
  • De lening is minimaal € 2.500 en maximaal € 10.000.

Aanvraag

U vraagt de duurzaamheidslening online bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). De gemeente beoordeelt of uw aanvraag aan de voorwaarden voldoet. Daarna ontvangt u een toewijzingsbrief of een afwijzingsbrief van de gemeente. De toewijzing is pas definitief als de financiële toets door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) positief is. Het SVn betaalt de lening aan u uit via een bouwkrediet.

Tips

Als u duurzame maatregelen neemt, spaart u het milieu en uw portemonnee. Ook maakt u uw woning comfortabeler en energiezuiniger.

U kunt bijvoorbeeld:

  • overschakelen op groene energie
  • een zonneboiler voor warm water aanschaffen
  • zonnepanelen (PV-panelen) op uw dak plaatsen zodat u voortaan zonne-energie gebruikt
  • uw huis goed isoleren.

Wilt u weten wat u zelf nog in huis kunt (laten) verbeteren? Vul dan de vragenlijst in op VerbeterUwHuis.nl . U krijgt dan een persoonlijk overzicht van energiebesparende maatregelen die u nog kunt nemen.

Op MilieuCentraal.nl vindt u informatie over isoleren en besparen. MilieuCentraal adviseert ook over keurmerken, onderhoudstips en kwaliteit van materialen, handig als u zelf aan de slag gaat in huis.