Energieadvies op maat eigen woning

Huiseigenaren-bewoners van een woning kunnen gratis een energieadvies op maat aanvragen.

Als eigenaar van een woning in Kaag en Braassem kunt u energieadvies op maat aanvragen. Een energiecoach uit uw eigen dorp of uit een dorp in de buurt bezoekt dan uw woning.

Een energiecoach is een vrijwilliger uit Kaag en Braassem die opgeleid is in:

  • het geven van advies bij het treffen van energiebesparende maatregelen
  • het verstrekken van informatie over het opwekken van duurzame energie.

Bezoek

De energiecoach is onafhankelijk, geeft vrijblijvend advies en komt langs om met u mee te denken over op welke manieren energie bespaard kan worden in uw woning. Tijdens het bezoek geeft de energiecoach u onder meer inzicht in uw energieverbruik en handige tips om uw verbruik te verlagen. Door isolatie kan de woning bijvoorbeeld met minder energie beter en sneller worden verwarmd. Dit betekent niet alleen dat uw energieverbruik daalt en het comfort van uw woning verhoogt, het betekent ook dat u geld bespaart omdat uw energierekening (fors) daalt. Kortom, de energiecoach denkt graag met u mee om u verder op weg te helpen naar een energiezuinige en milieubewuste woning.

Kosten

Het energieadvies van de energiecoach is gratis.

Aanvraag

U kunt een aanvraag doen voor een energiecoach door: doordeweeks tussen 9:00 en 11:00 uur te bellen met het nummer van de infolijn 071 3317967of een e-mail te sturen met uw Energiecoaches Aanvraagformulier.pdf naar infolijn@swo-kaagenbraassem.nl.

Inwoners van Leimuiden kunnen terecht op www.Leimuidenduurzaam.nl. In Leimuiden Duurzaam vormen bewoners met enige kennis van duurzaamheid het eerste aanspreekpunt voor bewoners uit het dorp.

Meer informatie

Voor meer informatie over het verduurzamen van uw woning kunt u ook contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket