Vragen over uw WOZ-waarde?

Neem bij vragen contact op met de taxateurs van de gemeente. Wij helpen u gratis.

Eind februari verzenden we het jaarlijkse aanslagbiljet voor gemeentebelastingen. Gemeente Alphen aan den Rijn voert de belastingtaken uit voor gemeente Kaag en Braassem. Zij zijn daarom uw eerste aanspreekpunt bij vragen. Verreweg de meeste vragen die zij krijgen, gaan over de WOZ-waarden.

Interview over de WOZ-waarde

Taxateur Louwrens Breedveld heeft als hoofdtaak de taxaties in gemeente Kaag en Braassem. Hij helpt u graag persoonlijk op weg met vragen over uw WOZ-waarde. Zijn belangrijkste boodschap: “Als u een vraag heeft, neem dan vooral contact met ons op”.

Wat gebeurt er nadat een inwoner contact heeft opgenomen?

“Veel vragen die wij krijgen gaan over de WOZ-waarden. In 90% van de gevallen komt een taxateur persoonlijk bij u langs. Ik, of één van mijn directe collega’s. Bij zo’n huisbezoek controleer ik of klopt wat er in het aanslagbiljet staat. Samen met u bekijk ik of het nodig is om een bezwaarschrift in te dienen. Stel de gemeente heeft een dakkapel getaxeerd die u niet heeft. Met een huisbezoek zie ik gauw of dat klopt of niet. Soms heeft u gelijk en soms heb ik gelijk, maar daar kunnen we samen over praten. En als u een gezicht heeft bij de zaak, weet u dat we niet vanachter de hoge muren van het gemeentehuis allerlei beslissingen maken zonder het met u te bespreken.”

Hoe bepalen de taxateurs de waarde van een woning?

“Als taxateurs bepalen wij van de waarde van uw woning door gebruik te maken van verkoopcijfers van vergelijkbare woningen binnen de gemeente. We krijgen van elke verkochte woning de verkoopprijs van het Kadaster. Daarnaast gebruiken we aanvullende informatie over woningen die te koop staan op internet. Als nieuwe eigenaar krijgt u bovendien het verzoek om informatie te geven over uw woning, bijvoorbeeld over een verbouwing of opknapbeurt. Ook deze informatie nemen wij mee in rekening bij het vaststellen van de WOZ-waarde. In veel gevallen klopt de inschatting die wij maken van de waarde van uw woning, maar het blijft mensenwerk.

Wat is jouw tip?

“Mijn tip is: Neem bij vragen contact op met de taxateurs van de gemeente. Wij helpen u gratis en komen bij u langs om de zaak te bespreken.”

Waar kunnen inwoners terecht met vragen of bezwaren?

“Bij vragen over de WOZ-waarde neemt u contact op met Louwrens Breedveld. Heeft u andere vragen of bezwaren? Neem dan contact op met team Belastingen van de gemeente Alphen aan den Rijn. Alle werkzaamheden op het gebied van belastingen wordt door hen uitgevoerd.

Meer informatie

Bekijk ook de informatie over belastingen op deze website.