Trouwambtenaren

Ieder huwelijk wordt voltrokken door een (Buitengewoon) Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Er zijn in gemeente Kaag en Braassem verschillende trouwambtenaren. Zij zijn buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). Welke trouwambtenaar kiest u?

Henk van Tol

... is in het dagelijks leven:Dhr Van Tol

Gepensioneerd

... woont in:

Roelofarendsveen

... houdt van:

Nederlandse literatuur, columns schrijven over gemeentepolitiek 

... is trouwambtenaar sinds:

1999

... omdat:

er destijds een vacature bij de voormalige gemeente Alkemade was. Als oud raadslid en -onderwijzer was hij gewend om te spreken, dus hij besloot om te reageren. Sinds zijn pensioen in 2004 trouwt hij steeds vaker mensen.

"Ik ben geboren in 1942 in Voorschoten en ik woon sinds 1972 in de gemeente Kaag en Braassem. Mijn werkzame leven bracht ik door als leraar in het basisonderwijs. Van 1978 tot 1986 was ik lid van de gemeenteraad van de gemeente Alkemade. Daarna heb ik een groot aantal bestuurlijke functies vervuld. Mijn belangstelling strekt zich uit over een breed terrein: politiek, volkshuisvesting, geschiedenis, cultuur, literatuur, sport, radio en tv. Als fervent Terschellingganger treft u mij tijdens het Oerolfestival niet thuis."

 


 

Aleid van der Meer

... is in het dagelijks leven:Aleid van der Meer

Gepensioneerd

... woont in:

Roelofarendsveen

... houdt van:

Toneelspelen, op de kleinkinderen passen en vrijwilligerswerk doen

... is trouwambtenaar sinds:

2003

... omdat:

zij in haar leven veel zorg heeft verleend, onder andere in het kinderziekenhuis en als wijkverpleegkundige. Ze heeft ondersteund van de wieg tot het graf en als trouwambtenaar begeleidt ze een koppel bij een mijlpaal in hun leven.

"Ik vind het een eer om bruidsparen naar een volgende fase in hun leven te mogen begeleiden. Het leukste is om ‘de dag van hun leven’ voor het bruidspaar tot een onvergetelijke dag te maken. Dat kunnen jonge mensen zijn, mensen die voor de tweede keer huwen of mensen van hetzelfde geslacht die van elkaar houden. De liefde is voor mij het belangrijkste. Na een kennismaking met het aanstaande bruidspaar maak ik een persoonlijke toespraak, waar ik met veel aandacht aan werk, zodat er later op een fijne manier kan worden teruggekeken op het huwelijk. Samen nemen we alle bijkomende thema’s door zoals het aanreiken van de ringen, de taak van de getuigen, de muziek en eventueel ook de rol voor de kinderen. Het geheel wordt hierdoor echt hun dag. Aan de bruidskinderen besteed ik extra aandacht door ze op een persoonlijke akte mee te laten tekenen als ‘getuige’ van het huwelijk. Alles met als doel om er een onvergetelijke dag van te maken"

 


Marja Kristel

... is in het dagelijks leven:Marja Kristel

partner van Ger, moeder van Eelco, schoonmoeder van Ursina, oma van Carla, student en fanatiek sporter

... woont in:

Woubrugge

... houdt van:

haar familie, golfen, studie Spaans, bridgen, opera en lekker eten

.... is trouwambtenaar sinds:

2014

... omdat:

het ‘t mooiste vrijwilligerswerk is dat er bestaat!

"Samen verder leven met degene die je zorgen deelt en je geluk groter maakt. Samen sta je sterk. En als die verbintenis bevestigd wordt door een huwelijk is dat een bijzonder blijk van liefde en vertrouwen. Samen de toekomst tegemoet. Ik ga graag met het bruidspaar in gesprek over een persoonlijke invulling van de huwelijksceremonie. Rond het Ja-woord is er veel mogelijk: aandacht voor gebeurtenissen en/of personen die belangrijk zijn voor het bruidspaar, muziek die voor het bruidspaar een bijzondere betekenis heeft, enz."

 

 Jan Uit den Boogaard

... is in het dagelijks leven:Jan Uit den Boogaard

Gepensioneerd

... woont in:

Rijpwetering

... houdt van:

Besturen, lezen en fietsen

... is trouwambtenaar sinds:

2010

... omdat:

Het erg leuk is een rolletje te spelen in het leven van mensen.

"Wat is er nu leuker dan een rol te spelen in een belangrijke, zo niet de belangrijkste dag in jullie leven? Want dat is een huwelijksdag toch? Een dag waar jullie lang over hebben nagedacht, naar toe leven en die (mede) bepalend is voor jullie verdere leven. Vooral het mede invulling geven aan het officiële moment is voor mij naast een hele eer ook een bijzondere uitdaging. De uitdaging zit 'm in het afwijken van de officiële vragen, zodat zo'n moment een stuk persoonlijker wordt. Hierin betrek ik zoveel mogelijk aspecten uit jullie leven. Deze informatie haal ik uit een uitgebreid gesprek dat ik vooraf met jullie voer. De onderwerpen uit het gesprek helpen mij met het maken van een leuke toespraak voor jullie huwelijksvoltrekking. Want dat officiële moment moet toch ook een gedenkwaardig moment blijven. Het is immers jullie dag. Een dag waarvoor ik alles op alles zet om deze onvergetelijk te maken."

 


Patric Deters

... is in het dagelijks leven:

Docent aan de Haagse Hogeschool en theatermakerPatrick Deters

... woont in:

Oude Wetering

... houdt van:

Theater, cabaret, comedy, toneel en rollenspel

... is trouwambtenaar sinds:

2017

... omdat:

ik wil helpen de mooiste dag een speciaal randje te geven

"Trouwen! Ik vind het een machtig mooie traditie. Het huwelijk is een formele volgende stap in de relatie. Toch is er veel veranderd. Vroeger ging je gewoon trouwen. Dat deed iedereen, dus als je relatie toe was aan een volgende stap, was dat automatisch trouwen. Maar nu is het anders. Vandaag de dag kiezen mensen juist veel bewuster om te trouwen. Want je kan je leven lang samenwonen of een samenlevingscontract afsluiten omdat dat zekerheid biedt. En dan vind ik het persoonlijk heel mooi als jullie zeggen: "We gaan het officieel maken met een huwelijk." Want dat doe je niet alleen, dat doe je ten overstaan van je familie, vrienden en de gemeente in zijn geheel. Een hele openbare liefdesverklaring! En als ik daar een mooi randje aan kan meegeven op die bijzondere dag, dan vind ik dat leuk."

 


 

Hans Vernooij

... is in het dagelijks leven:

Private BankerHans Vernooij

... woont in:

Leimuiden

... houdt van:

Sport (volleybal en lange afstand wandelen), tuinieren, kunstschilderen en toneel

... is trouwambtenaar sinds:

2017

... omdat:

ik wil helpen bij een mooie en persoonlijke invulling van de huwelijksvoltrekking.

"Het huwelijk is niet alleen een verbintenis tussen twee personen. Het omvat veel meer. Voor ieder bruidspaar is dat verschillend. Een ding staat vast: het huwelijk begint bij het aan elkaar het Ja-woord geven. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om aan deze oeroude traditie bewuste invulling te geven. Samen met het bruidspaar bereid ik de invulling voor de huwelijksvoltrekking zorgvuldig voor. Daarbij is er natuurlijk alle ruimte voor personen, gebeurtenissen en wen-sen die belangrijk zijn voor het bruidspaar. De huwelijksdag, de dag waarop de twee partners voor elkaar kiezen, de dag waarop zij verklaren hun leven bij elkaar te blijven en voor elkaar te zorgen moet een feeste-ijke en onvergetelijke dag worden. Als trouwambtenaar is het voor mij een voorrecht en een uitdaging om aan de huwelijksvoltrekking glans te kunnen geven."