Aanslagbiljet gemeentebelastingen ontvangt u rond 21 februari

Eind februari ontvangt u het aanslagbiljet gemeentebelastingen 2024. Bij uw aanslagbiljet vindt u een bijlage met uitleg.

Vragen over gemeentebelastingen

De gemeente Alphen aan den Rijn voert namens de gemeente Kaag en Braassem de werkzaamheden rondom de gemeentebelastingen uit. De medewerkers van team belastingen Alphen aan den Rijn zitten voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem contact met hen op via telefoonnummer 14 0172 (spreek ‘Alphen aan den Rijn’ in). Veelgestelde vragen over de WOZ vindt u terug op onze webpagina veelgestelde vragen WOZ.

Liever digitaal contact? Mail dan naar belastingen@kaagenbraassem.nl. Heeft u een vraag over uw WOZ-waarde? Maak dan gebruik van het online invulformulier. U krijgt dan binnen 7 werkdagen reactie.

Kwijtschelding afvalstoffenheffing en riool- en waterzorgheffing

Heeft u een laag inkomen en daardoor weinig financiële middelen? Misschien komt u in aanmerking voor gedeeltelijke of volledige kwijtschelding van de afvalstoffenheffing en/of de riool- en waterzorgheffing. Het hangt van uw persoonlijke situatie en inkomen af of u hiervoor in aanmerking komt. Lees meer op de pagina Kwijtschelding afvalstoffenheffing en riool- waterzorgheffing.

Aanslagbiljet gemeentebelastingen eenvoudig online te bekijken

U kunt het aanslagbiljet gemeentebelastingen ook digitaal ontvangen via uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is uw vertrouwelijke brievenbus waarin u digitale post van de overheid ontvangt. Zo ook van de gemeente Kaag en Braassem.

U logt veilig in met uw DigiD op Mijn.Overheid.nl. Om uw post digitaal te ontvangen, zet u het vinkje voor gemeente Kaag en Braassem aan bij ‘Instellingen’. Dan krijgt u het aanslagbiljet gemeentebelastingen voortaan digitaal. Deze instelling kunt u altijd weer aanpassen. Het is belangrijk dat u een e-mailadres opgeeft in MijnOverheid. U ontvangt op dat e-mailadres een melding zodra er een nieuw bericht voor u klaarstaat.

Aanslag gemeentebelasting op basis van WOZ-waarde

Voor het vaststellen van de hoogte van uw aanslag gemeentebelastingen speelt de WOZ-waarde van uw woning een belangrijke rol. Ook als dit een huurwoning betreft. Meer informatie over de WOZ-waarde vindt u op de webpagina’s WOZ-waarde, Bezwaar maken tegen aanslagbiljet of WOZ-waarde en veelgestelde vragen WOZ.

Een infographic over de WOZ. Hierin staat de volgende tekst: Rond 21 februari ontvangt u het aanslagbiljet gemeentebelastingen.  Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Wij gaan graag met u in gesprek: Bel ons, dan kunnen we samen uw WOZ-beschikking doornemen. We kunnen uitleggen met welke verkochte woningen uw woning vergeleken is en waarom. Ons bel-team zit voor u klaar. Als het te druk is aan de telefoon, laat dan een terugbelverzoek achter. Wij bellen u binnen 7 werkdagen terug. U kunt ons ook mailen: belastingen@kaagenbraassem.nl  De voordelen van contact opnemen: Het is gratis U heeft persoonlijk contact met een medewerker van de gemeente Als er iets niet klopt passen we het direct en snel aan Een huisbezoek van een taxateur kunnen we telefonisch inplannen en dit is gratis Meestal vinden we in overleg samen een oplossing Als u het er toch niet mee eens bent, wordt er alsnog gratis een bezwaar voor u ingediend  Neem contact met ons op als u vindt dat met onderstaande punten niet genoeg rekening is gehouden bij de taxatie. Onjuiste taxatiegegevens Achterstallig onderhoud Gedateerde woning Referentiewoningen lijken niet op uw woning Verouderd sanitair en keuken  Vragen? Bel naar 14 0172. We zitten voor u klaar.