Begraafplaats in Woubrugge wordt heringericht en opgeknapt

De begraafplaats in Woubrugge wordt heringericht en opgeknapt, zodat dit weer een ‘waardige’ rust- en gedenkplaats wordt. De begraafplaats was toe aan een grondige opknapbeurt.

Begraafplaats in Woubrugge afbeeldingBij de herinrichting zullen onder andere een urnenmuur, een urnentuin en strooiveld worden gerealiseerd. Ook zullen de paden worden heringericht en opgeknapt. Daarnaast zal het bestaande groen worden hersteld. De heringerichte begraafplaats zal veel groener zijn door de aanplant van planten en bomen. De begraafplaats is eigendom van de gemeente. De werkzaamheden zullen eind augustus starten.

Noodzakelijke opknapbeurt

In 2014 is er een uitbereiding van de begraafplaats gerealiseerd. Er wordt echter weinig gebruik gemaakt van de uitbereiding. In de vraag naar rustplaatsen is er een verschuiving in de behoefte van inwoners van begraven naar cremeren. De huidige staat van deze begraafplaats vraagt om groot onderhoud en herinrichting zodat deze begraafplaats weer een ‘waardige’ rust- en gedenkplaats wordt en voldoet aan de vraag van deze tijd. In de afgelopen periode is een plan gemaakt. Hiervoor is ook contact gezocht met verschillende uitvaartondernemers. In een enquête is hen ideeën en gevraagd over de begraafplaats.