Bent u ondernemer? Kom naar de lunchsessie over duurzaamheid en ondernemen op het gemeentehuis!

Op maandag 3 juni organiseert Ondernemersvereniging Kaag en Braassem (OVKB) in samenwerking met de gemeente een lunchsessie over duurzaamheid en ondernemen voor grote en kleine bedrijven op het gemeentehuis. Bent u ondernemer? Dan bent u van harte welkom! Er zijn twee gastsprekers aanwezig waarmee we het gaan hebben over duurzaam ondernemen, de Europese richtlijn voor duurzaamheidsrapportage (CSRD) en lokale voorbeelden zoals de energiehub op het Veenderveld.

Programma en gastsprekers

Wethouder Duurzaamheid, Dolf Kistemaker, opent de lunchpresentatie. Gastspreker Remco Jansen, van GTC Plus, zal vertellen over de CSRD die voor elk bedrijf gaat gelden. Remco is gespecialiseerd in advies op het gebied van supply chain en duurzaamheid. De CSRD, afkomstig uit de Europese Green Deal, verplicht bedrijven om uitgebreid te rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties. Het is bedoeld om meer transparantie en consistentie in duurzaamheidsverslaggeving te brengen.

Gastspreker Marnix Zwart van Bedrijfsadvies Alphen aan den Rijn, geeft al jaren advies over hoe bedrijven kunnen verduurzamen. Hij zal al zijn kennis delen en vertellen over zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van een energiehub op het Veenderveld. De energiehub is een initiatief van lokale ondernemers dat gefinancierd wordt door bedrijven, de Rabobank, de Provincie en de gemeente. Aansluitend is er voldoende tijd om gezamenlijk te lunch, vragen te stellen en om collega-ondernemers te spreken.

Aanmelden en vragen

Wees van harte welkom op de lunchpresentatie en meld u aan via het inschrijfformulier van OVKB. Voor een goede organisatie van de lunch vragen wij u zich aan te melden. Als er voorafgaand aan de presentatie vragen zijn, kunt u contact opnemen met OVKB (secretariaat@ovkb.org) of Adviseur Duurzaamheid Bas Hoogerhuis (bhoogerhuis@kaagenbraassem.nl).

Aanvang en locatie

  • Maandag 3 juni: Lunchsessie over duurzaamheid en ondernemen voor grote en kleine bedrijven
  • Aanvang: 12:00 tot 14:00 uur
  • Locatie: Raadszaal Gemeentehuis Kaag en Braassem (Westeinde 1, 2371 AS Roelofarendsveen)