Bezoek op 29 juni een windturbine bij onze buren in Haarlemmermeer-Zuid

Op 29 juni tussen 10:00 en 11:45 uur zijn de inwoners van Kaag en Braassem uitgenodigd om windturbines te bezoeken van Meerwind in Haarlemmermeer-Zuid.

Meerwind is één van de partijen die nieuwe windturbines wil plaatsen in Haarlemmermeer-Zuid. Ervaar zelf hoe een windturbine er van dichtbij uitziet en hoe die voelt en klinkt, en doe mee met de windsafari.

U kunt de windturbines op zaterdag 29 juni tussen 10.00 en 11.45 uur bezoeken. Elk bezoek duurt ongeveer 15 minuten en bestaat uit een uitleg binnenin de windturbine. Daarna kunt u ook vragen stellen. Er is plek voor 6 tot 8 personen binnenin de windturbine. We werken daarom met verschillende tijdslots om iedereen de gelegenheid te geven om de windturbine te bezoeken.

Goed om te weten

De windturbines van Meerwind staan langs de A4, ter hoogte van knooppunt Burgerveen. Vervoer naar de locatie zit niet bij de windsafari inbegrepen. U kunt op of dicht bij het terrein van de windturbine parkeren. Er is bij de windturbine geen toilet en eten en drinken aanwezig.

Aanmelden

Meld u aan voor de windsafari door een mail te sturen naar wind@haarlemmermeer.nl

En geef aan voor welk tijdslot: 

  • 10.00 - 10.15 uur
  • 10.15 - 10.30 uur
  • 10.30 - 10.45 uur
  • 10.45 - 11.00 uur
  • 11.00 - 11.15 uur 
  • 11.15 - 11.30 uur 
  • 11.30 - 11.45 uur

Waarom een windsafari

Op dit moment staan er zeven windturbines in Haarlemmermeer-Zuid. Mogelijk komen hier meer windturbines bij. Hierover besluit provincie Noord-Holland. Er zijn al regels vanuit de wet, maar de gemeente Haarlemmermeer wil deze aanvullen met spelregels vanuit betrokkenen. De gemeenteraad van Haarlemmermeer vindt het belangrijk dat inwoners en andere betrokkenen hierover meedenken, ook de inwoners van Kaag en Braassem als aangrenzende gemeente.

Peiling dit najaar

In het najaar kunt u via een peiling reageren op de spelregels en aangeven of u voor of tegen de uitbreiding bent van windturbines in Haarlemmermeer-Zuid. De gemeenteraad van Haarlemmermeer geeft dit als advies mee aan de provincie Noord-Holland.