De Driemaster blijft taken op gebied van welzijn en preventie uitvoeren voor gemeente Kaag en Braassem

Ook in 2024 blijft welzijnsorganisatie De Driemaster de taken op het gebied van welzijn en preventie voor de gemeente Kaag en Braassem uitvoeren. Op 20 december 2023 tekenden wethouder sociaal domein Gerben van Duin en bestuurder Marcel Bastiaansen namens de Driemaster daarvoor een subsidieovereenkomst.

Vier thema’s

De Driemaster gaat aan de slag om de vier doelen uit het programma Welzijn en Preventie realiseren. Dat zijn: de sociale basis in de wijk versterken, bestaanszekerheid vergroten, gezond leven makkelijker maken en kansengelijkheid vergroten.

Zo zorgt de Driemaster voor ondersteuning van vrijwilligers en verenigingen, jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk, ondersteuning van mantelzorgers, maatschappelijk werk, ondersteuning bij opvoeden, begeleiding van statushouders, bieden van GGZ- en verslavingspreventie, bibliotheekwerk, hulp en advies bij geldzaken (o.a. de Papierwinkel) en valpreventie. Meer informatie over de Driemaster, is te vinden op de website van de Driemaster.  

Regiegemeente

De gemeente Kaag en Braassem is een zogeheten regiegemeente. Veel gemeentelijke taken worden door uitvoerende organisaties uitgevoerd. De Driemaster voert sinds 2013 - samen met partners en vrijwilligersorganisaties - taken uit op het gebied van welzijn en preventie voor de gemeente Kaag en Braassem.