Denkt u mee over een locatie voor twee bijzondere woonplekken?

Op dit moment is de gemeente Kaag en Braassem druk bezig met het zoeken naar een geschikte locatie voor twee bijzondere woonplekken. Plekken die geschikt zijn voor inwoners met behoefte aan een prikkelarme omgeving. Denkt u mee?

Vanaf 2023 is de gemeente Kaag en Braassem verantwoordelijk voor de taken m.b.t. de Maatschappelijke Zorg. Om per 2023 klaar te zijn voor deze taken en doelgroepen zijn we de laatste jaren druk bezig met verschillende voorbereidingen. We hebben daarom afgesproken in de regio om voor het jaar 2023 prikkelarme woonvormen te realiseren.

Bij deze prikkelarme woonvormen gaat het om eenvoudige huisjes die bedoeld zijn voor inwoners uit Kaag en Braassem die ergens de weg zijn kwijtgeraakt in hun leven, uitbehandeld zijn bij een psychiatrische inrichting en of noodgedwongen gebruikmaken van de maatschappelijke opvang. Een rustige omgeving is voor hen vaak de beste woonplek.

Weet u een geschikte locatie?

U bent van harte uitgenodigd om een locatie beschikbaar te stellen of een locatievoorstel te doen. Niet alleen nog te ontwikkelen locaties zijn een optie. Wellicht is een bestaand gebouw dat ook. De criteria? Een locatie die rust kan bieden, maar niet al te ver is verwijderd van voorzieningen zoals een supermarkt en bushalte.

Heeft u een goed idee, kent u een geschikte locatie of bent u in het bezit van bijvoorbeeld een stuk grond? Neem dan contact op met de gemeente. Mail naar info@kaagenbraassem.nl of bel 071-332 7272. Dat kan tot en met 31 januari 2022. Meer informatie over prikkelarme woonvormen in Kaag en Braassem leest u bij www.kaagenbraassem.nl/prikkelarmewoonvormen.