Gemeente doet mee aan NK Tegelwippen

Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer van start. Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 gaan wij de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

Sinds de eerste editie in 2020 zijn in totaal al ruim 4,3 miljoen verwijderde tegels gemeld via de website van het NK Tegelwippen. Dat staat gelijk aan circa 55 voetbalvelden.

Waarom Tegelwippen?

Europa beleefde vorig jaar de warmste zomer ooit en het begin van 2023 was in Nederland opvallend zacht. Meer groen in de tuin en in de straat beperkt overlast door klimaatverandering - zoals hitte, droogte en wateroverlast door piekbuien. Dat geldt ook voor ons. Ook levert groen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid voor vogels, vlinders, bijen en andere beestjes in de tuin. Wip daarom mee!

Vervang jouw tegels door groen

Op 11, 12, 13 mei kunnen inwoners tot 5m2 bestrating gratis afvoeren bij de gemeentewerf. Voorwaarde voor het gratis afvoeren is dat u de tegels vervangt door groen. U krijgt in ruil voor uw tegels een aantal inheemse vaste planten.

Wilt u meedoen? Meld u zich aan via dit aanmeldformulier.

Draag je steentje bij

Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze op, dan worden ze bij de Tegelteller van je gemeente opgeteld. Kijk hiervoor op de website van NK Tegelwippen.

Bestrating vervangen als vereniging of school

Wilt u als vereniging of school méér dan 5 m2 bestrating vervangen door groen? Neem dan contact op via het contactformulier, onder vermelding van NK Tegelwippen. Dan bespreken wij de mogelijkheden.