Gemeente doet mee aan NK Tegelwippen. Wipt u mee?

Kaag en Braasem doet mee aan het NK Tegelwippen. Help de gemeente mee door tegels uit je tuin te wippen en te vervangen door plantjes! Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer van start. Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 gaan wij de strijd aan met met Oestgeest, Voorschoten en Leiderdorp om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

Planten voor tegels

Van 28 tot en met 30 maart kunnen inwoners tot 5m2 bestrating gratis afvoeren bij de gemeentewerf. U krijgt in ruil voor uw tegels wildebloemenzaad.
Voorwaarde voor het gratis afvoeren, is dat u de tegels vervangt door groen.
Wilt u meedoen? Meld u zich aan via dit aanmeldformulier.

Waarom Tegelwippen?

Europa beleeft steeds warmere zomers en nattere herfst en winter. Meer groen in de tuin en in de straat beperkt overlast door klimaatverandering - zoals hitte, droogte en wateroverlast door piekbuien. Dat geldt ook voor ons. Ook levert groen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid voor vogels, vlinders, bijen en andere beestjes in de tuin. Wip daarom mee! 
Sinds de eerste editie in 2020 zijn in totaal al ruim 4,3 miljoen verwijderde tegels gemeld via de website van het NK Tegelwippen. Dat staat gelijk aan circa 55 voetbalvelden.

Draag je steentje bij

Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze op, dan worden ze bij de Tegelteller van je gemeente opgeteld. Kijk hiervoor op de website van NK Tegelwippen.

Bestrating vervangen als vereniging of school

Wilt u als vereniging of school méér dan 5 m2 bestrating vervangen door groen? Neem dan contact op via het contactformulier, onder vermelding van NK Tegelwippen. Dan bespreken wij de mogelijkheden.