Gratis compost op 23, 24 en 25 maart

Dit jaar wordt in Kaag en Braassem weer de compostactie gehouden. U kunt een paar scheppen gratis compost afhalen bij het afvalbrengstation Veenderveld.

Dat kan op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 maart.  Inwoners van Kaag en Braassem krijgen dit aangeboden als bedankje voor het gescheiden inleveren van gft-afval . Van dit afval wordt onder andere compost gemaakt.

Neem een eigen emmer of zak mee

Het afvalbrengstation aan het Veenderveld 53 in Roelofarendsveen is geopend op donderdag en vrijdag van 08.00-12.00 uur en van 13.00-15.30 uur en op zaterdag van 08.00-12.30 uur. Neem voor de compost uw eigen emmer of zak mee. U kunt geen aanhangwagen volscheppen. De actie geldt alleen voor inwoners van de gemeente Kaag en Braassem, niet voor zelfstandige ondernemers. Op is op! Zorg dat u er snel bij bent.

Wat is compost?

Compost is een meststof die op natuurlijke wijze wordt gemaakt van organisch afval. Door het apart inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (gft) is het mogelijk dit afval te recyclen. Zo hoeft minder afval gestort of verbrand te worden en kan het opnieuw als compost worden gebruikt.