Help een kind zo thuis mogelijk opgroeien

Ook in onze gemeente worden kinderen opgevangen door pleeg- en gezinsouders. Dit is hard nodig. We willen al onze kinderen goed kunnen opvangen en daar zijn nog veel meer ouders nodig. Denk u erover na om pleeg- en gezinsouders te worden? Kom dan naar één van de informatiemarkten.

Informatiemarkt Pleegzorg- en Gezinsouders

Op 20, 25 september en 2 oktober zijn er vanaf 19:15 uur informatiemarkten om u te laten informeren over wat een pleeggezin inhoudt en wat er voor nodig is om gezinshuisouder te worden. Op de informatiemarkt kunt u kennis maken met vijf verschillende organisaties. De avonden zijn in Leiden, Katwijk en Alphen aan den Rijn. U kunt zich hiervoor aanmelden op de website van Jeugdhulp Holland Rijnland

Help een kind

Niet alle kinderen kunnen makkelijk thuis opgroeien. Soms is het nodig dat ouders ondersteund worden om hun gezin goed te laten draaien of dat kinderen voor een weekend, een maand of langer bij andere mensen terecht kunnen. Er zijn veel verschillende vormen van pleegzorg. Wilt u wel graag iets voor kinderen betekenen, maar lukt dat niet alle dagen van de week, dan bestaan er ook mogelijkheden voor weekend- of vakantiepleegzorg.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over over de informatiemarkten vindt u op de website van Jeugdhulp Holland Rijnland.

Man met twee kinderen spelen met dinos