‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren

Vanaf deze maand werken we samen met 'Kamers met Aandacht': een nieuwe woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar die een zorgorganisatie of het huis verlaten, maar nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Het gaat vooralsnog om een proef van twee jaar.

Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben en deze willen verhuren. Bijna iedere woonruimte is geschikt. Bijvoorbeeld een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar en een kamer in een studentenhuis. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert. 

Persoonlijke aandacht 

De jongeren krijgen begeleiding van hun eigen hulpverlener. Daarnaast bouwen ze, met een beetje persoonlijke aandacht, een eigen netwerk op om op terug te vallen. Totdat ze uiteindelijk helemaal op eigen benen kunnen staan. Deze persoonlijke aandacht kunnen de verhuurders zelf geven, maar ook huisgenoten.

Zorgvuldige match  

De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gekoppeld. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problemen die het dagelijks functioneren in de weg staan.

Samenwerking met jeugdhulpaanbieders 

Kamers met Aandacht is als initiatief eerder in andere steden gestart. Er zijn inmiddels 90 jongeren gekoppeld aan verhuurders. Stichting Kamers met Aandacht gaat samen met Tom in de Buurt en de gemeente op zoek naar kamers voor jongeren uit onze regio. Ook de buurgemeenten Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop gaan deze samenwerking aan.

Nieuwgierig geworden?

Heeft u een kamer vrij die u wilt verhuren? Neem dan contact op via info@kamersmetaandacht.nl of tel. 06-11134685. Meer informatie leest u op de website van Kamers met Aandacht.  

Groepsfoto Gerben van Duin Kamers met aandacht