Kom 15 mei naar de presentatie over de Lokale Energie Strategie Kaag en Braassem

Op woensdagavond 15 mei geeft de gemeente een presentatie over de Lokale Energie Strategie (LES) in Roelofarendsveen. Iedereen is van harte welkom! In de LES staat hoe we van fossiele brandstoffen kunnen overstappen op duurzame bronnen als zon en wind. Voordat de gemeenteraad op 17 juni hierover een besluit neemt, doorlopen we de LES nog één keer samen in vogelvlucht. Hoor hoe we tot een LES zijn gekomen, wat de mening is van inwoners én tot welke aanscherpingen dit heeft geleid. Tot slot geven we een doorkijkje in het proces naar de gemeenteraad en de stappen daarna.

Samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en experts is onderzocht welke mogelijkheden er zijn op het gebied van energie besparen en energie opwek door zon en wind in onze gemeente. Met de opbrengst is een eerste versie van de LES opgesteld waarop inwoners konden reageren. Er zijn in totaal zo’n 400 reacties opgehaald die hebben geleid tot aanscherpingen van de LES. In week 19 wordt er een overzicht van de (anonieme) reacties en de beantwoording gepubliceerd op de website www.energievoorkaagenbraassem.nl.

Wat kunt u verwachten van de presentatie op 15 mei?

De presentatie heeft als doel om u te informeren over de LES en dient daarnaast als een gezamenlijke afronding van een mooi, eerste participatietraject. Wethouder Duurzaamheid, Dolf Kistemaker, opent de avond. Daarna volgt een presentatie waarin op hoofdlijnen wordt verteld wat er in de LES staat, hoe inwoners hebben meegedacht en wat de reacties waren op het eerste concept. Tot slot geven we aan hoe het traject verloopt richting de gemeenteraad en blikken we vooruit op de vervolgstappen.

De avond is ditmaal informatief van aard. Mocht u uw visie op de LES willen delen met de raadsleden, dan adviseren we u om in te spreken op de Visie en Advies-avond van 27 mei. Op deze avond gaan raadsleden met elkaar in gesprek over de LES voordat zij een besluit nemen op 17 juni.

Waar kunt u zich aanmelden voor de informatieavond op 15 mei?

Om de informatieavond goed te laten verlopen, vragen wij u zich aan te melden via het digitale aanmeldformulier via onderstaande knop. Uw aanmelding verleent u toegang tot de avond. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met de locatie.

Aanmeldformulier presentatie Lokale Energie Strategie

  • 15 mei: presentatie over de Lokale Energie Strategie Kaag en Braassem in Roelofarendsveen
  • Inloop: 19:00 - 19:30 uur
  • Start programma: 19:30 - 20:30 uur
  • Uitloop: tot 21:00 uur

Wilt u eerst meer weten?

Wilt u weten waarom er een LES is opgesteld? U leest het op de webpagina over de LES. Heeft u voorafgaand vragen? Kijk voor meer informatie en de veel gestelde vragen op de website www.energievoorkaagenbraassem.nl. Staat uw vraag er niet tussen of ondervind u problemen bij het aanmelden? Neem gerust contact op via duurzaam@kaagenbraassem.nl.