Leimuiden denkt mee: hoe gaat het terrein en omgeving van de sportverenigingen er straks uitzien?

Het terrein van de sportverenigingen S.V. Kickers ‘69 en T.V. Leimuiden in Leimuiden krijgt een metamorfose.

De buurtbewoners gaan samen met Jantje Beton, IVN (Instituut voor Natuureducatie) en JOGG - gezonde jeugd, gezonde toekomst, de Driemaster, de gemeente Kaag en Braassem en de sportverenigingen aan de slag om het gebied groener en levendiger te maken. Op woensdag 31 januari van 15 tot 19 uur worden de buurt en betrokkenen uitgenodigd bij S.V. Kickers ’69 om mee te denken en hun ideeën mee te geven bij de startbijeenkomst.

Gezonde Buurt Leimuiden 

De gemeente Kaag en Braassem heeft Leimuiden aangemeld voor het project Gezonde Buurten. Een Gezonde Buurt is een buurt waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, waar groen te vinden is en waar iedereen lekker kan bewegen en tot rust kan komen. 

Leimuiden heeft niet veel groen.

De voetbal- en tennisvereniging, S.V. Kickers 69 en T.V. Leimuiden, hebben echter al langer de wens om hun terrein, nu nog afgesloten door hekken, voor iedereen open te stellen. De verenigingen hebben de grote behoefte om dit terrein zo open te stellen en in te richten dat zoveel mogelijk bewoners van Leimuiden, van jong tot oud, hier gebruik van kunnen maken. Ook willen ze het groen rond de velden toegankelijk maken.  Dit sluit perfect aan bij het Gezonde Buurten project waarin bewoners en partijen uit de buurt zelf mogen bepalen hoe hun buurt eruit komt te zien.  Er zijn al meer dan 20 mooie, groene voorbeelden in Nederland. Deze plekken heten Gezonde Buurten, voor en door bewoners gecreëerd, waar zij elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen uitdagend kunnen spelen. 

Wethouder Dolf Kistemaker (Openbare ruimte en groen): ”Het is mooi dat Leimuiden is uitverkoren en mee kan doen met dit mooie project. Ik hoop op heel veel ideeën uit de buurt van jong en oud, zodat we een plek kunnen maken die echt bij Leimuiden past.’ Collega-wethouder Gerben van Duin (sociaal domein en sport) vult aan: ‘’Een plek waar kinderen creatief kunnen sporten en spelen, en waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, waar groen te vinden is en waar iedereen lekker kan bewegen. Dat heeft een positieve invloed op de gezondheid.” 

Wat wil de buurt? 

De start van het project is op woensdag 31 januari van 15 tot 19 uur bij S.V Kickers ’69. Dit gebeurt op een feestelijke wijze met een springkussen, eten en drinken en verschillende sport-, spel en natuuractiviteiten! De gemeente, Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG gaan dan ideeën ophalen in de buurt van betrokkenen.  De organisaties vertellen over het project Gezonde Buurten en het traject dat we hierin zullen doorlopen. Ook zullen we vast de eerste behoeftes ophalen over de manieren waarop zowel fysiek als door activiteiten bewegen, groen en ontmoeten beter mogelijk zullen zijn. 

Meer informatie vindt u op de website van IVN.

Beeld IVN Sfeerbeeld