Leimuiden denkt mee over gezonde buurt

Tijdens een druk bezochte kick-off dachten veel inwoners van Leimuiden mee over wat je kan doen op het gebied van te spelen, ontmoeten, bewegen en natuur beleven. Voetbalclub Kickers ’69 en Tennisvereniging Leimuiden willen graag hun terreinen, nu nog afgesloten door hekken, openstellen en aantrekkelijk maken, zodat zoveel mogelijk bewoners hier gebruik van kunnen maken. Aan verschillende tafels konden bewoners informatie ophalen en hun input achterlaten.

Wil je ook meedenken, laat voor 21 februari jouw input online achter. Dat kan op de website van IVN. Hier kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief. De komende maanden zullen er nog veel activiteiten en bijeenkomsten volgen.

Co-creatie

Leimuiden doet mee aan Gezonde Buurten. Om tot een mooi eindresultaat te komen zal een stappenplan worden doorlopen. Het belangrijkst in dit stappenplan is dat co-creatie centraal staat. We gaan dus niet vanuit de organisatie bepalen wat er moet gebeuren. Dat bepalen de bewoners en organisaties uit Leimuiden.

Veel ideeën

Er waren veel suggesties en ideeën. Een idee dat door veel mensen werd genoemd is de aanleg van nieuwe wandelpaden en het verbinden van bestaande wandelpaden. In alle vormen en maten: klompenpaden, schelpenpaden, houtsnipperpaden, laarzenpaden. Ook Beweegtoestellen zoals buitenfitness, cross fit en een fitness route door het dorp zijn genoemd. En méér speeltuintjes. Ook zijn er door bewoners wel 49 ideeën voor nieuwe activiteiten gegeven. Hieronder een greep uit deze activiteiten. Voor volwassenen: wandelen, cross-fit en trimmen. Voor ouderen: fysio, rolatorwandelen, maatjes, tai-chi en sjoelen. Voor kinderen: hutten bouwen, poldersport en freerunnen.

De volgende stap 

De volgende stap is dromen en ontwerpen: op basis van het beeld dat gevormd is gaan we samen met bewoners, jong en oud aan de slag: welke verbeteringen kunnen kinderen en volwassenen bedenken? Tot die tijd gaan we het beeld van Leimuiden verder vorm geven door met een aantal doelgroepen die op 31 januari nog onvoldoende aanwezig waren in gesprek te gaan: kinderen, ouderen en hopelijk ook jongeren.

Afbeelding van kinderen en ouder rondom de tafel, samen met de adviseur groen van de gemeente. Leimuiden denkt mee over gezonde buurt 5

Leimuiden denkt mee over gezonde buurt 4Leimuiden denkt mee over gezonde buurt 2

Leimuiden denkt mee over gezonde buurt 3