Ongestoord onderweg, Kaag en Braassem rijdt MONO

Even snel dat telefoontje plegen in de auto? Appen op de fiets? Doe het niet! Rij MONO! Alleen al het gebruik van de smartphone leidt in Nederland jaarlijks tot enkele tientallen doden en honderden gewonden. Met de campagne MONO vraagt Kaag en Braassem in maart en april extra aandacht aan MONO voor ‘ongestoord onderweg’.

Dankzij social media en je smartphone is alles en iedereen altijd binnen handbereik. Alleen in het verkeer leidt het tot afleiding. Automobilisten die net te laat remmen, slingerende fietsers of voetgangers die de weg oversteken zonder te kijken. Soms gaat het net goed, maar in veel gevallen leidt het wel tot een ongeluk. Zo vergroot het typen van berichtjes tijdens het rijden of fietsen het risico op een ongeval minstens 25 keer. De oplossing? Ongestoord op en onderweg zonder afleiding!

Zet je telefoon uit of op stil

Wethouder Dolf Kistemaker:  “De meeste mensen weten inmiddels wel wat MONO betekent, maar lang niet iedereen houdt zich eraan. Daarom doe ik hierbij een oproep om Ongestoord onderweg te gaan. Dus vóór vertrek: telefoon op niet storen! Doe je telefoon uit, stop hem in je zak, rugzak of in het handschoenenvakje van de auto. Zet je telefoon op stil of op ‘Niet storen’. Met elkaar maken we onze gemeente een stukje verkeersveiliger en brengen we het aantal slachtoffers terug tot nul.”

ROV Zuid-Holland: nul verkeersslachtoffer

In opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland werkt het ROV Zuid-Holland aan het vergroten van de verkeersveiligheid. Onder de noemer “Maak een punt van nul” is het doel om verkeersveilig gedrag tot norm te maken en het aantal vermijdbare verkeersslachtoffers terug te brengen naar nul. Doe jij ook mee? www.maakeenpuntvannul.nl