Ook in filmpje aandacht voor onze rookvrije generatie

De GGD heeft een nieuw filmpje gemaakt over de rookvrije generatie voor het gebied van Kaag en Braassem. Vanuit het ziekenhuis, de school en gemeente wordt hierin benoemd waarom het zo belangrijk is om hier op in te zetten.

Laten we onze kinderen het goede voorbeeld geven. We willen samen met onze inwoners, verenigingen en onderwijs werken aan een rookvrije omgeving, waarin onze jeugd rookvrij kan opgroeien en niet wordt uitgedaagd om te gaan roken. Gelukkig geven velen daar gehoor aan. De ‘rookvrij’ tegel ligt dan ook al bij al onze huisartsen, scholen en de meeste sportverenigingen.

Waarom zetten we ons hiervoor in?

Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken en de helft van de mensen die roken overlijdt aan de gevolgen hiervan. Dit zijn elk jaar 20.000 mensen. De overheid legt steeds meer maatregelen op om roken te ontmoedigen en in te zetten op een rookvrije generatie in 2035. In de gemeente Kaag en Braassem zetten wij al 3 jaar actief in op een rookvrije generatie net als alle gemeenten in Hollands Midden en daarbuiten.