Start werkzaamheden sport- en ontmoetingsplek Woubrugge

De werkzaamheden voor de nieuwe sport- en ontmoetingsplek in Woubrugge gaan beginnen. Op initiatief van een groep jongeren uit het dorp worden de huidige halfpipe en het basketbalveldje aan de Vingerhoedtstraat vervangen door een sportplek met een skatebaan, pannakooi, ontmoetingsplek en parkje. De sport- en ontmoetingsplek wordt hiermee een plek voor alle Woubruggenaren. Op 5 maart presenteerden de jeugdwerkers van de Driemaster het definitieve ontwerp aan de jongeren en aan wethouder Gerben van Duin. Op 16 maart kan iedereen zijn steentje bijdragen aan de komst van de nieuwe plek tijdens de NLdoet vrijwilligersdag.

De jongeren uit Woubrugge gaven twee jaar geleden aan dat zij een plek misten om samen te komen en te sporten. Een groep enthousiaste jongeren is sindsdien met jeugdwerkers van de Driemaster en de gemeente Kaag en Braassem bezig geweest met het ontwerp van een sport- en ontmoetingsplek. Alle partijen vonden het belangrijk dat het een plek wordt voor het hele dorp. Daarom hebben de jongeren vorig jaar tijdens een crowdfundingsactie geld opgehaald uit de buurt. Het ontwerp van het parkje is bedacht door Daisy van basisschool De Wereldweide en krijgt daarom de naam Daisypark. Op 5 maart presenteerden de jeugdwerkers van de Driemaster het definitieve ontwerp, getekend door Infra Slingerland, aan de jongeren van Woubrugge.

Ook wethouder Gerben van Duin (sociaal domein, sport) was aanwezig: “Dit project laat zien dat een groep enthousiaste jongeren veel voor elkaar kan krijgen. Met deze sport- en ontmoetingsplek krijgen niet alleen de jongeren een plek om te sporten en samen te zijn, maar worden alle Woubruggenaren gemotiveerd om elkaar buiten te ontmoeten en te gaan bewegen. En dat is goed voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid van de inwoners!”

Jeugdwerkers Mendy Verhaar en Wout Koek: “In ons werk zijn we altijd bezig met verbinden. Daar is dit project een goed voorbeeld van. We doen dit samen met én samen voor de jongeren en de rest van Woubrugge. Door samen sterk te staan kun je komen tot de uitvoering van dit mooie project.”

Meehelpen tijdens NLdoet

Op 5 maart zijn de plannen voor de sport- en ontmoetingsplek gepresenteerd. Tijdens de NLdoet vrijwilligersdagen op 15 en 16 maart gaan de jongeren samen met de jeugdwerkers, de gemeente én mensen uit de buurt het terrein klaarmaken voor de nieuwe inrichting. Op 15 maart halen gemeentemedewerkers de huidige halfpipe weg. Op 16 maart kan iedereen meehelpen met het weghalen van het hekwerk en tegels wippen. Meehelpen? Kijk op de website van NLdoet en meld je aan!

Planning

De aanleg van de sport- en ontmoetingsplek verloopt in fasen. Na de NLdoet vrijwilligersdag wordt een deel van het terrein geasfalteerd. Hierna zal de pannakooi worden neergezet en wordt  het hekwerk rondom de skatebaan geplaatst. In de zomervakantie gaan de jongeren helpen om de skatebaan in elkaar zetten. In het volgende plantseizoen in het najaar wordt het parkje verder afgemaakt.

Wethouder Gerben van Duin spreekt met de jongeren over de plannen