Themamarkt Woubrugge op woensdag 29 mei

Komt u ook naar de themamarkt over projecten en thema’s die in Woubrugge spelen? Deze themamarkt vindt 29 mei plaats in Café Die Twee, Bateweg 78 in Woubrugge. U kunt vanaf 16:30 uur binnenlopen. De markt duurt tot 19:30 uur. Onder het genot van een borrel sluiten we deze markt af. De borrel is van 19:30 tot 21:00 uur.

U kunt tijdens de themamarkt in gesprek gaan met medewerkers van de gemeente en andere projectbetrokkenen. Ze informeren u graag over de plannen.

De volgende projecten en thema’s komen aan bod:

 • Reconstructie Batewerg
 • Ontwikkeling IKC Woubrugge locatie Cornelis Kempenaarlaan Woonwijk Nieuwe Rede
 • Reconstructie Cornelis Kempenaarlaan & van Duivenvoordenstraat
 • Woningbouw Karperhof
 • Woningbouw op huidige schoollocatie Emmalaan
 • De Dorpsraad Woubrugge
 • Jongerenproject Woubrugge
 • Woondiensten Aarwoude
 • Buitendienst - gemeente Kaag en Braassem
 • Verkeerszaken, Weg en Groenbeheer - gemeente Kaag en Braassem
 • Duurzaamheid en Energie - gemeente Kaag en Braassem
 • Tom in de Buurt

 

Toelichting over enkele thema’s:

Reconstructie deel Bateweg e.o.

De start van de werkzaamheden staat najaar 2024 op de planning. Het gaat om het deel van de weg tussen de kruising H. de Boerlaan en de Julianalaan. Ook in de wijken achter de weg worden verbeteringen aangebracht. Inmiddels is het ontwerp gereed. Win informatie in over de werkzaamheden en ga met medewerkers in gesprek.

Ontwikkeling IKC Woubrugge locatie Cornelis Kempenaarlaan

Op deze locatie komt het Integraal Kind Centrum met een Kiss and Ride-zone. Het projectteam werkt op dit moment aan de selectie van een architect. Ga in gesprek met medewerkers van het project.

Reconstructie Cornelis Kempenaarlaan & van Duivenvoordenstraat

De gemeente pakt graag meer zaken tegelijkertijd in de omgeving op, zodat u tijdens de uitvoering zo kort mogelijk hinder heeft. Daarom worden ook de riolering en de bestrating volledig vernieuwd . Inmiddels is het voorlopig ontwerp gereed. U kunt het ontwerp inzien en in gesprek met de ontwerpers.

Woningbouw op huidige schoollocatie Emmalaan

Medio 2027 wordt naar verwachting het nieuwe IKC op de locatie Cornelis Kempenaarlaan in gebruik genomen. Er zijn geen nieuwe ontwikkeling voor dit project. U kunt wel het stedenbouwkundig plan inzien.

Woningbouw Karperhof

Ontwikkelaar Jobo de Bouwers heeft een bestemmingsplanwijziging ingediend voor de ontwikkeling en realisatie van 66 woningen in het plan ‘Karperhof’ (www.dekarperhof.nl) op het perceel naast VV Woubrugge. Bekijk de plannen en stel vragen aan de ontwikkelaar tijdens de themamarkt.

Gratis energiescan voor ondernemers

Bent u ondernemer? Wist u dat de gemeente Kaag en Braassem fysieke energiescans aanbiedt? In samenwerking met de Omgevingsdienst en Klimaatroute faciliteert de gemeente ondernemers met het nemen van de juiste stappen om te verduurzamen. Op de themamarkt kunt u zich laten informeren en een gratis energiescan voor uw bedrijf aanvragen bij de adviseurs van de gemeente.

Isoleren, zonnepanelen en duurzame warmte

Hoe gaan we de woningen, bedrijfspanden, scholen en kantines verduurzamen in Kaag en Braassem? Ga in gesprek met de adviseurs duurzaamheid van de gemeente en denk mee hoe we samen vorm kunnen geven aan wijkuitvoeringsplannen. We zijn erg benieuwd naar uw ideeën.

Isoleren, isoleren en nog eens isoleren!

Weet u niet waar u moet beginnen met het verduurzamen van uw woning? Isoleren is de eerste stap. Hierover kunt u advies krijgen van de energiecoaches van gemeente Kaag en Braassem, of vraag direct een gratis huisbezoek aan van een energiecoach. Ook als u al heeft geïsoleerd, advies wilt over het goed ventileren van uw woning of toe bent aan de volgende stap kunt u langskomen. We denken graag met u mee over zonnepanelen, een warmteboiler, warmtepomp en nog veel meer. We leggen het aan u uit!

Buitendienst en strategisch beheer van groen en grijs

Medewerkers van de buitendienst groen / grijs en strategisch beheer openbare ruimte zijn aanwezig. Zij kunnen u alles vertellen over wat de gemeente voor u doet en gaat doen de komende jaren in de openbare ruimte. Neem een kijkje in de keuken rond de dagelijkse werkzaamheden van de buitendienst en strategisch beheer.

Woondiensten Aarwoude

Ga in gesprek met medewerkers van Woondiensten Aarwoude. Zij vertellen u graag meer over verduurzaming, onderhoud, het huren van een woning, sociaal beheer en leefbaarheid.

Tom in de Buurt en de Driemaster

Kent u Tom in de Buurt en de Driemaster? Tom in de buurt beantwoordt al uw vragen inzake Wmo ondersteuning, en de Driemaster is er voor het welzijn voor alle inwoners van Kaag en Braassem van jong tot oud.

Titel van het uitklap blok

Verborgen inhoud

Jongerenproject Woubrugge

Op de vorige editie heeft u al kunnen kijken naar de conceptinrichting van het jongerenproject aan de Vingerhoedstraat. De plannen zijn nu definitief en inmiddels is men hard bezig met de realisatie van een jongerenplek, nieuwe skatebaan, pannakooi en ontmoetingstuin ‘Daisypark’. Het doel van deze realisatie is het opnieuw inrichten van het terrein aan de Vingerhoedstraat, nabij het tennisveld. Bekijk het plan en ga in gesprek.

De Dorpsraad Woubrugge

Ook deze editie is de Dorpsraad Woubrugge weer aanwezig. Kom een kijkje nemen aan deze tafel en ga in gesprek met de vrijwilligers van de Dorpsraad!