Veenderveld blijft BedrijvenInvesteringsZone

Bedrijventerrein Veenderveld in Roelofarendsveen blijft een zogeheten BedrijvenInvesteringsZone (BIZ). Dat is een gebied waar de ondernemers op het bedrijventerrein maatregelen kunnen nemen om het terrein aantrekkelijk te houden.

Gisteren ondertekenden wethouder economische zaken Nick van Egmond en het parkmanagement Veenderveld de overeenkomst. De maatregelen worden betaald uit een gemeentelijke belasting, die alle ondernemers op het bedrijventerrein betalen. Het gaat om extra maatregelen boven het gemeentelijke basisniveau. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld extra toezicht, extra gladheidbestrijding, welkomstborden voor bezoekers en verduurzamingsmaatregelen.

Ruim 85 procent voor

De huidige regeling liep op 31 december af. Zowel de gemeenteraad als een meerderheid van de ondernemers hebben ingestemd met het verlengen van de regeling. Ruim 85 procent van de ondernemers die hebben gestemd, is voor het voortzetten van de regeling. Bestuursleden van het parkmanagement Peter Bakker en Barry Verdel: ‘hoewel het bestuur van Park Veenderveld het volste vertrouwen had in een positieve uitslag, zijn we verheugd dat we met zeer grote meerderheid van de stemmen de BIZ kunnen voortzetten. Zo kunnen we er voor zorgen dat het terrein veilig is en blijft. Daarop is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd met zeer goed resultaat. Het is heel fijn dat we als collectief door kunnen blijven investeren om het Veenderveld in topconditie te houden’.

Hard gewerkt

Wethouder Nick van Egmond (Economische Zaken) is ook blij dat de BIZ wordt voortgezet. ‘Het parkmanagement en de ondernemers hebben hard gewerkt om tot dit resultaat te komen. Daar mogen ze trots op zijn! De komende jaren werken we weer nauw samen om het bedrijventerrein aantrekkelijk en veilig te houden. Ik juich de samenwerking met en tussen ondernemers van harte toe.’

Ondertekening BIZ Veenderveld

Van links naar rechts bestuursleden Barry Verdel en Hans Bakker van het parkmanagement Veenderveld, wethouder Nick van Egmond en beleidsadviseur Erik Kreike.