Veilige verbinding tussen basisschool en sportpark Woubrugge geopend

De nieuwe fiets- en voetgangersverbinding tussen basisschool de Wereldweide in Woubrugge en het parkeerterrein van het naastgelegen sportpark is klaar. Met deze verbinding ligt er een veilige fiets- en voetgangersroute tussen de school en het sportpark. Wethouder Onderwijs Nick van Egmond van de gemeente Kaag en Braassem heeft 11 januari 2024 de nieuwe verbinding samen met kinderen van basisschool de Wereldweide en kinderopvang FloreoKids officieel geopend.

De verbinding is gemaakt ter voorbereiding op de komst van het nieuwe IKC Woubrugge (Integraal Kindcentrum). Op de huidige locatie van basisschool de Wereldweide aan de Cornelis Kempenaarlaan komt een nieuwe school met kinderopvang (IKC) en Kiss and Ride-zone. De gemeente werkt samen met scholenorganisatie WIJ De Venen en kinderopvangorganisatie FloreoKids aan de ontwikkeling hiervan.

Wethouder Nick van Egmond: “Door deze nieuwe fiets- en voetgangersverbinding ontstaat er een veilige route tussen de school en het sportpark. Zo kan iedere leerling, nu én na de realisatie van het IKC Woubrugge, makkelijk en veilig van en naar het sportpark lopen, rennen en fietsen.”

Planning

GRS Infragroep uit Leimuiden heeft de werkzaamheden, in opdracht van de gemeente Kaag en Braassem, uitgevoerd. Naar verwachting kan het nieuwe IKC eind 2026 in gebruik worden genomen. In de zomer van 2024 wordt meer bekend over de planning van het project.

Opening 120124