Veranderingen jeugdhulp GO! voor jeugd

Momenteel is gemeente Kaag en Braassem bezig met voorbereidingen om het lokale en specialistische jeugdhulpaanbod in 2024 anders te organiseren. De overeenkomst met GO! voor jeugd loopt eind 2023 af en kan niet meer verlengd worden. Dit betekent dat de jeugdhulp per 2024 opnieuw ingericht en georganiseerd moet worden.

Hier is een werkgroep “Samen sterk voor de jeugd” voor opgericht waarin onderwijs, kinderopvang, De Driemaster, huisartsen en jeugdgezondheidszorg vertegenwoordigd zijn.

Wat gaat er veranderen?

Voor de specialistische hulp sluiten we aan bij de overeenkomsten die regionaal zijn gesloten met Service Organisatie Zorg (SOZ).

De gemeente is (achter de schermen) druk bezig het lokale Jeugd- en Gezinsteam vorm te geven. Dit doen wij in nauw overleg met lokale professionals en partners, met GO! voor jeugd als huidige aanbieder en met Cardea als toekomstige aanbieder. We werken nauw samen met gemeente Alphen aan den Rijn als het gaat om de inzet en afbouw van GO! voor jeugd in 2023, het borgen van continuïteit van hulp voor cliënten en het bieden van baangarantie aan professionals van GO!.

Ons uitgangspunt is in beide veranderingen gezinnen en jeugdigen zoveel mogelijk dezelfde zorg te blijven bieden, de continuïteit van zorg staat voorop.

Heeft u nog vragen?

Bel dan gerust naar 071 332 72 72. Voor vragen over de ondersteuning in 2023 kunt u terecht bij uw eigen hulpverlener.