Verlenging Volwassenenfonds Sport en Cultuur

De gemeente Kaag en Braassem ondersteunt ook in 2024 volwassen met een laag inkomen om mee te doen aan sport en cultuur. Wethouder sporten en bewegen Gerben van Duin ondertekende hiervoor een nieuwe overeenkomst met het Volwassenenfonds Sport en Cultuur en team Sportservice Zuid-Holland, die de werkzaamheden van het Volwassenenfonds in de provincie Zuid-Holland uitvoeren.

Inwoners van de gemeente kunnen een bijdrage ontvangen van maximaal € 250,- voor deelname aan sport- en cultuuractiviteiten zoals voetbal, fitness, zwemmen, dansen of muziekles. Op deze manier wil de gemeente dat zoveel mogelijk inwoners kunnen meedoen aan de samenleving.

Wethouder sporten en bewegen Gerben van Duin: “Sport- en cultuurverenigingen bieden een belangrijk netwerk in hun leefomgeving. Het is daarom niet alleen goed voor de fysieke gesteldheid van iemand, maar het helpt ook bij mentale problemen, zoals eenzaamheid. Met ondersteuning zoals het Volwassenenfonds hopen we dat nog meer mensen in onze gemeente mee kunnen doen.”

Casper Dirks, interim-provinciaal manager Team Sportservice Zuid-Holland: “Het Volwassenenfonds gelooft dat sport en cultuur bijdraagt aan een gezond en actiever leven. We willen dit voor iedereen mogelijk maken, ook als er thuis minder geld is. Nu de samenwerking met de gemeente in 2024 is verlengd, kunnen we ook dit jaar inwoners uit Kaag en Braassem ondersteunen. Geweldig!” 

Hoe kan ik gebruikmaken van het fonds?

Een aanvraag kan worden ingediend door een tussenpersoon die vanuit zijn/haar werkzaamheden in contact staat met de volwassenen. Voorbeelden hiervan zijn schulddienstverleners, maatschappelijk werkers of een buurtsportcoach. Zij kunnen zich aanmelden als intermediair en voor inwoners aanvragen indienen. Deze tussenpersoon kent de regels en checkt of u in aanmerking komt voor een bijdrage. Kijk voor de contactgegevens op de website van Volwassenfonds Sport & Cultuur. De aanvraag wordt binnen 3 weken beoordeeld.

De bijdrage wordt rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald. In sommige gevallen ontvangt u ook een waardebon voor benodigde sport- of muziekartikelen of -kleding. Die waardebon kunt u inleveren bij een winkel in de buurt. Voor kinderen is er eenzelfde ondersteuning beschikbaar via het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Werkt u met inwoners die weinig geld te besteden hebben? Meldt u zich dan aan als tussenpersoon op de website van het volwassenenfonds.

Onderschrift foto: Wethouder Gerben van Duin van de gemeente Kaag en Braassem en Casper Dirks van Team Sportservice Zuid-Holland ondertekenen de overeenkomst van het Volwassenenfonds voor 2024

Onderschrift foto: Wethouder Gerben van Duin van de gemeente Kaag en Braassem en Casper Dirks van Team Sportservice Zuid-Holland ondertekenen de overeenkomst van het Volwassenenfonds voor 2024