Voorkom overlast; snoei uw groen!

Al het groen begint alweer te groeien. Vast ook in uw tuin. Heel mooi, daar genieten we van! Helaas kan overhangend groen ervoor zorgen dat bepaalde punten onoverzichtelijk worden. Weggebruikers kunnen daar last van hebben. Soms zijn openbare verlichting en verkeersborden achter het groen verdwenen. Veiligheid voor alles! Daarom aan u het verzoek om het groen in uw tuin te snoeien, zodat het veilig is en er geen overlast is.

Snoeien - waar moet u op letten?

Een richtlijn is dat minimaal 2.20 meter boven de stoep vrij moet zijn van groen. Voor de rijbaan is dat 4.20 meter. Houd er rekening mee dat regen (doorhangen) of sterke wind (zwiepen) hierop van invloed kunnen zijn. Wilt u een nieuwe heg of struik planten? Houd dan 50 cm afstand tot de erfgrens, zodat de beplanting niet direct over de erfgrens groeit. Voor grotere heesters is dat 1 meter. Voor bomen geldt een afstand van 2 meter van het hart van de boom tot de erfgrens.

Snoeiafval

U kunt snoeiafval uiteraard kwijt in uw GFT-bak. Is deze vol? Lever het dan gratis in bij het afvalbrengstation. Heeft u groter snoeiafval? Het is dan mogelijk snoeiafval tegen betaling te laten ophalen. Neem contact op met Cyclus voor het maken van een afspraak voor het ophalen van afval via tel. 0182 547500 of e-mail info@cyclusnv.nl.