Wethouder Kistemaker opent tiny forest in Hoogmade

Op dinsdag 22 november 2022 opent wethouder Dolf Kistemaker de derde tiny forest in de gemeente Kaag en Braassem. Dit ‘mini-bos’ komt in Hoogmade. Eerder is al eentje geopend in Leimuiden en in Rijnsaterwoude. In de loop van de jaren hopen wij in iedere dorpskern van onze gemeente een tiny forest te openen.

Hoe werkt zo’n tiny forest?

Een tiny forest is een dichtbegroeid inheems bos ter grote van een tennisveld. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren tijdens school over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Met de voeten in de aarde

Dinsdag 22 november heeft de wethouder samen met de vrijwilligers en kinderen van basisschool Ter Does de planten en bomen geplant. IVN Natuureducatie en Hoek Hoveniers ondersteunden de deelnemers tijdens het aanplanten van het bos.

In de loop van de tijd kan je echt spreken van een waar ‘mini-bos’. Dit bos wordt aangeplant op initiatief van de gemeente. Het is een samenwerking met IVN Natuureducatie, de dorpsraad Hoogmade en wordt onderhouden door de naastgelegen basisschool Ter Does.

Wethouder Dolf Kistemaker bezig met aanplanten van bomen in de Tiny Forest, samen met kinderen van basisschool Ter Does in Hoogmade. Wethouder Dolf Kistemaker bezig met aanplanten van bomen in de Tiny Forest, samen met kinderen van basisschool Ter Does in Hoogmade.