Wethouders Yvonne Peters en Nick van Egmond op bezoek bij jonge tulpenkwekers IKC Het Woud

Dinsdag 14 maart bezochten wethouders Yvonne Peters en Nick van Egmond het IKC Het Woud in Rijnsaterwoude. De leerlingen van groep 7 en 8 zijn daar zelf aan de slag gegaan met het kweken van tulpen en de wethouders kwamen een kijkje nemen.

Via een project van Greenport Aalsmeer maken de leerlingen spelenderwijs kennis met de tuinbouwsector. Met een eigen teeltkar met speciale verlichting, een tijdschakelaar, uitgebreide instructie en hulp van vrijwilligers gaan de leerlingen de komende weken aan de slag met de tulpen.

Jong geleerd is oud gedaan

Wethouders Yvonne Peters (land- en tuinbouw) en Nick van Egmond (onderwijs & cultuur) waren onder de indruk van de jonge kwekers. Yvonne Peters: “Wat prachtig dat de leerlingen nu al kennis maken met deze mooie sector: jong geleerd is oud gedaan! Wellicht wordt bij een aantal leerlingen al een zaadje geplant en worden zij door dit project enthousiast over het werken in de tuinbouw. Hoe leuk zou dat zijn! En als ik zie hoe de leerlingen uit Rijnsaterwoude ermee bezig zijn, heb ik heb er natuurlijk alle vertrouwen dat zij gaan winnen.”

Alle aspecten aan bod

Bij dit project zijn de leerlingen zelf verantwoordelijk voor het telen van de tulpen. Op de school is een teeltkar met twee lagen tulpen geïnstalleerd. Boven elke teeltlaag hangt ledverlichting die de tulpen belicht. Uiteindelijk worden na vier weken zo’n vierhonderd tulpen geoogst. Alle aspecten van de sector komen in dit programma aan bod: teelttechniek, marketing, handel, verkoop, prijsbepaling, meerwaarde en samenwerking.

14-03-23 FOTO 1_Wethouders Yvonne Peters en Nick van Egmond op bezoek bij jonge tulpenkwekers van IKC Het Woud14-03-23 FOTO 2_Wethouders Yvonne Peters en Nick van Egmond op bezoek bij jonge tulpenkwekers van IKC Het Woud